BROKKOLI FASÍRT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 fej brokkoli 10 dkg trapista sajt 1 tojás kb. 5 ek. zsemlemorzsa só, őrölt fekete bors ételízesítő zsiradék a sütéshez
Elkészítés:
A brokkoli fasírtot leginkább főzelékek mellé ajánlom feltétnek, de egy salátával is kitűnő.
A brokkolit szedjük rózsáira és jól mossuk meg. Érdemes pár percig egy hideg vízzel teli tálba tenni a rózsákra szedett brokkolit, mert megbújhatnak közte kis bogarak és hát az a jó, ha nem marad rajta egy sem.
Amint kicsit ázott is pár percet a vízben, egy kisebb lábasban, sós vízben főzzük puhára a brokkolit és ha puhára főtt, szűrjük le.
Aki esetleg párolni szeretné, úgy is elkészítheti puhára a zöldséget.
Azt követően hagyjuk hűlni annyira, hogy tudjunk vele dolgozni.
A langyosra hűlt brokkolit törjük össze egy villával és adjuk hozzá a tojást, a reszelt sajtot és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal és ételízesítővel ízlés szerint. ( Érdemes mindenképp megkóstolni az ízesítés után, mert a brokkoli elég intenzív ízű és lehet, hogy még utána kell sózni. )
A kikevert masszából gombócokat formálunk - lehet gömbölyű, lehet ellapított, vagy akár henger, krokett formájú is - és bő, forró zsiradékban szép pirosra sütjük.
Tipp: Én a nyár utolsó időszakában, sőt kora ősszel, szoktam vásárolni egy pár fej brokkolit, lehetőleg magyar terméket, s rózsáira szedem, megmosom és lefagyasztom.
Így télen is csak ki kell venni a fagyóból, s nem kell az üzletben külföldi és drága terméket vennem és már készülhet is a fincsi brokkolis étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A brokkoli fasírtot leginkább főzelékek mellé ajánlom feltétnek, de egy salátával is kitűnő.
A brokkolit szedjük rózsáira és jól mossuk meg. Érdemes pár percig egy hideg vízzel teli tálba tenni a rózsákra szedett brokkolit, mert megbújhatnak közte kis bogarak és hát az a jó, ha nem marad rajta egy sem.
Amint kicsit ázott is pár percet a vízben, egy kisebb lábasban, sós vízben főzzük puhára a brokkolit és ha puhára főtt, szűrjük le.
Aki esetleg párolni szeretné, úgy is elkészítheti puhára a zöldséget.
Azt követően hagyjuk hűlni annyira, hogy tudjunk vele dolgozni.
A langyosra hűlt brokkolit törjük össze egy villával és adjuk hozzá a tojást, a reszelt sajtot és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal és ételízesítővel ízlés szerint. ( Érdemes mindenképp megkóstolni az ízesítés után, mert a brokkoli elég intenzív ízű és lehet, hogy még utána kell sózni. )
A kikevert masszából gombócokat formálunk - lehet gömbölyű, lehet ellapított, vagy akár henger, krokett formájú is - és bő, forró zsiradékban szép pirosra sütjük.
Tipp: Én a nyár utolsó időszakában, sőt kora ősszel, szoktam vásárolni egy pár fej brokkolit, lehetőleg magyar terméket, s rózsáira szedem, megmosom és lefagyasztom.
Így télen is csak ki kell venni a fagyóból, s nem kell az üzletben külföldi és drága terméket vennem és már készülhet is a fincsi brokkolis étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!