BROKKOLI FASÍRT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 fej brokkoli
  • 10 dkg trapista sajt
  • 1 tojás
  • kb. 5 ek. zsemlemorzsa
  • só, őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • zsiradék a sütéshez
  • Elkészítés:
    A brokkoli fasírtot leginkább főzelékek mellé ajánlom feltétnek, de egy salátával is kitűnő.

    A brokkolit szedjük rózsáira és jól mossuk meg. Érdemes pár percig egy hideg vízzel teli tálba tenni a rózsákra szedett brokkolit, mert megbújhatnak közte kis bogarak és hát az a jó, ha nem marad rajta egy sem.
    Amint kicsit ázott is pár percet a vízben, egy kisebb lábasban, sós vízben főzzük puhára a brokkolit és ha puhára főtt, szűrjük le.
    Aki esetleg párolni szeretné, úgy is elkészítheti puhára a zöldséget.
    Azt követően hagyjuk hűlni annyira, hogy tudjunk vele dolgozni.
    A langyosra hűlt brokkolit törjük össze egy villával és adjuk hozzá a tojást, a reszelt sajtot és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Ízesítsük sóval,  borssal és ételízesítővel ízlés szerint. ( Érdemes mindenképp megkóstolni az ízesítés után, mert a brokkoli elég intenzív ízű és lehet, hogy még utána kell sózni. )
    A kikevert masszából gombócokat formálunk - lehet gömbölyű, lehet ellapított, vagy akár henger, krokett formájú is - és bő, forró zsiradékban szép pirosra sütjük.

    Tipp: Én a nyár utolsó időszakában, sőt kora ősszel, szoktam vásárolni egy pár fej brokkolit, lehetőleg magyar terméket, s  rózsáira szedem, megmosom és lefagyasztom.
    Így télen is csak ki kell venni a fagyóból, s nem kell az üzletben külföldi és drága terméket vennem és már készülhet is a fincsi brokkolis étel.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!