RÁNTOTT KOCKA SAJT
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
2 doboz kocka sajt 5 dkg liszt 1-2 tojás 5 dkg zsemlemorzsa 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés: A kocka sajtot kirántva a neten már rengeteg oldalon meg lehet találni. Nekem a barátnőm ajánlotta, mondván ő gyakran készíti. S végül elkészítettem én is és nem bántam meg, mert tényleg nagyon finom. S azóta már többször került az asztalunkra. Egy négy tagú családnál ez a főétel igen sok sajtból kell, hogy készüljön, de természetesen lehet sokkal kevesebb mennyiséget is készíteni.
Most én is csak két doboz sajtot sütöttem meg.
A sajtok fajtája lehet változó, nem szükséges csak natúr sajtot vásárolni, én magam is két-három féle sajtból szoktam készíteni ezt a főételt.
Először minden sajtot bontsunk ki a csomagolásából, rakjuk le egy tányérra és csak ezután lássunk neki a bepanírozásuknak.
Most én is csak két doboz sajtot sütöttem meg.
A sajtok fajtája lehet változó, nem szükséges csak natúr sajtot vásárolni, én magam is két-három féle sajtból szoktam készíteni ezt a főételt.
Az lehet sonkás, téliszalámis, de nagyon ízletes a rántott zöldfűszeres sajt is.
Először minden sajtot bontsunk ki a csomagolásából, rakjuk le egy tányérra és csak ezután lássunk neki a bepanírozásuknak.
A liszt, a zsemlemorzsa mennyisége és a tojások száma akkor legyen több, ha nagyobb mennyiséget szeretnénk készíteni a sajtból.
De a mostani adaghoz, azaz a két 8 db-os sajthoz elegendő kb. 5 dkg liszt, 30 dkg zsemlemorzsa, 1-2 tojás a panírozásukhoz.
Minden hozzávalót tegyünk egy külön-külön tálba és a szokásos módon panírozzuk be a sajtokat. Először lisztbe, majd egy villával kissé felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk meg.
De a mostani adaghoz, azaz a két 8 db-os sajthoz elegendő kb. 5 dkg liszt, 30 dkg zsemlemorzsa, 1-2 tojás a panírozásukhoz.
Minden hozzávalót tegyünk egy külön-külön tálba és a szokásos módon panírozzuk be a sajtokat. Először lisztbe, majd egy villával kissé felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk meg.
De mivel sajtról van szó és sütés közben se kelljen attól tartanunk, hogy kifolyik a panír alól a sajt, így még egyszer végezzük el a panírozást.
De már csak tojásba és zsemlemorzsába hempergessük meg a bepanírozott sajtocskáinkat.
Rakjuk rá a panírozott sajtokat egy tányérra és egy kisebb lábasba forrósítsunk fel 5 dl olajat.
A forró zsiradékban ezután süssük meg aranybarnára a sajtokat.
Kínálhatunk még mellé valamilyen salátát vagy savanyúságot is.
A forró zsiradékban ezután süssük meg aranybarnára a sajtokat.
Sokáig nem kell sütni és ügyeljünk is a sütésnél arra, hogy túlontúl ne legyen forró a sütés során az olaj, hogy a sajt ne folyhasson ki a panírból, még ha duplán is van panírozva.
Ezért érdemes a felforrósítás után, kicsit csökkenteni a hőfokot.
A megsült sajtocskákat szedjük ki egy papírtörlővel ellátott tányérra, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen.
Majd rendezzük egy kínáló tálra és mellé akár burgonyapürét, akár párolt rizst kínálhatunk.
De nagyon ízletes mellé a kisütött krumpli tócsni is.
Kínálhatunk még mellé valamilyen salátát vagy savanyúságot is.
Ez az egyszerű fogás nagyon ízletes és néhány darab sajtból egy különleges ebédet vagy vacsit varázsolhatunk az asztalra.
De nem csak a családunknak szerezhetünk vele örömet, hanem vendégvárásra is kiváló.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!