FÜSTÖLT SAJTOS POGÁCSA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 20 dkg főtt, füstölt tarja felvágott
  • 20 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 dl tej
  • 8 dkg ráma
  • 1 lapos kk. só
  • 15 dkg füstölt, reszelt sajt
  • 1 egész tojás külön a pogik lekenéséhez
  • Elkészítés: Ezt a pogácsát nagyon gyorsan el tudjuk készíteni és én inkább egy tartalmas leves mellé ajánlom, mintsem délutáni süti csemegézés részeként - bár annak is tökéletes - de a benne lévő tarja miatt ez is inkább az ebéd része lehet. A pogácsa készítéséhez akkor lássunk is neki.
    A tejet tegyük egy kisebb lábasba és adjuk hozzá a rámát, majd a tejjel együtt forraljuk fel. Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd jól keverjük ki simára. Ezután hagyjuk langyosra hűlni.

    Ezalatt a  tarja felvágottat kockázzuk fel, a sajtot pedig reszeljük le. 
    Miután már langyosra hűlt a lisztes keverék, adjuk hozzá egyenként a tojásokat és azzal is keverjük el. Végül tegyük a masszához a tarját és a sajtot, majd dolgozzuk össze.
    Egy sütőpapírral bélelt gáztepsit készítsünk magunk mellé és lisztes kézzel formáljunk a masszából diónyi golyókat. Tegyük szépen egymás mellé a tepsibe.

    Miután  szépen bele sorakoztattuk a tepsibe a pogikat, a külön 1 egész tojást villával kissé verjük fel és kenjük meg vele a pogik tetejét.
    Előmelegített sütőbe helyezve, kb. 30 perc alatt süssük készre.

    A füstölt sajtnak és a tarjának köszönhetően, nagyon kellemes ízű pogácsát fogunk kapni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!