KAPORMÁRTÁS
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 cs. kapor 10 dkg ráma 2-3 ek. liszt kb. 1/2 tej só, őrölt fekete bors ételízesítő
Elkészítés:
A kapormártás leginkább halételek mellé ajánlott kísérő.
Az elkészítése nem igényel túl sok időt, hiszen nagyon egyszerű.
A kaprot először aprítsuk fel és tegyük félre.
A rámát olvasszuk fel egy lábaskában, majd adjuk hozzá a 2 ek. kanál lisztet. Ha túl hígnak találnánk, adjuk hozzá a 3-ik kanálnyi mennyiséget is.
Pirítsuk addig, míg a liszt kissé kifehéredik. Húzzuk félre a tűzről és egy kézi habverővel egy kevés tejet hozzáadva, keverjük csomómentesre. Adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt borsot és ételízesítőt. Majd a félretett kapor háromnegyed részét.
Tegyük vissza a tűzre és folytonos keverés mellett sűrítsük be annyi tejjel, amennyivel elérjük a kívánt mártás sűrűséget. Jól forraljuk ki és most adjuk hozzá a megmaradt egy negyed rész kaprot, mert így sokkal intenzívebb lesz a kapor kellemes íze, mintha mindet egyszerre adtuk volna hozzá a besűrítés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A kapormártás leginkább halételek mellé ajánlott kísérő.
Az elkészítése nem igényel túl sok időt, hiszen nagyon egyszerű.
A kaprot először aprítsuk fel és tegyük félre.
A rámát olvasszuk fel egy lábaskában, majd adjuk hozzá a 2 ek. kanál lisztet. Ha túl hígnak találnánk, adjuk hozzá a 3-ik kanálnyi mennyiséget is.
Pirítsuk addig, míg a liszt kissé kifehéredik. Húzzuk félre a tűzről és egy kézi habverővel egy kevés tejet hozzáadva, keverjük csomómentesre. Adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű sót, őrölt borsot és ételízesítőt. Majd a félretett kapor háromnegyed részét.
Tegyük vissza a tűzre és folytonos keverés mellett sűrítsük be annyi tejjel, amennyivel elérjük a kívánt mártás sűrűséget. Jól forraljuk ki és most adjuk hozzá a megmaradt egy negyed rész kaprot, mert így sokkal intenzívebb lesz a kapor kellemes íze, mintha mindet egyszerre adtuk volna hozzá a besűrítés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!