FÜSTÖLT SZALONNÁS SÜLT HAL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 cs. ( 1 kg ) halfilé 4-5 vékony szelet füstölt szalonna 4-5 gerezd fokhagyma só bors hal fűszerkeverék 1/2 dl tej alufólia
Elkészítés:
Ezt az egyszerű hal receptet az olcsó receptek oldalon pillantottam meg. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető halétel.
A hal a füstölt szalonnától kellemesen szalonna ízű lesz.
Az eredeti receptben szerepel egy citrom leve is, de én ezt most kihagytam belőle.
A fagyasztott halfiléket - valamilyen tonhalfajta pl. pangasius, alaszkai - természetesen először olvasszuk ki. Ezt követően sózzuk borsozzuk meg és egy kevés hal fűszerrel is hintsük meg.
Egy tepsi vagy jénai aljára rakjuk le a füstölt szalonna csíkokat, majd erre fektessük rá a befűszerezett halszeleteket. A fokhagymákat pucoljuk le a héjától és felaprítva a hal szeletek tetejére szórjuk rá.
A kevéske tejet öntsük alá és egy alufóliával letakarva süssük a halat 30 percig. Ezt követően vegyük le az alufóliát és még süssük addig, amíg kicsit megpirul a hal teteje. Ez az idő kb. 15 perc.
A finom halételt kapormártással és párolt rizzsel vagy tejfölös burgonya pürével kínáljuk.
Mindhárom recept megtalálható a receptjeim között.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ezt az egyszerű hal receptet az olcsó receptek oldalon pillantottam meg. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető halétel.
A hal a füstölt szalonnától kellemesen szalonna ízű lesz.
Az eredeti receptben szerepel egy citrom leve is, de én ezt most kihagytam belőle.
A fagyasztott halfiléket - valamilyen tonhalfajta pl. pangasius, alaszkai - természetesen először olvasszuk ki. Ezt követően sózzuk borsozzuk meg és egy kevés hal fűszerrel is hintsük meg.
Egy tepsi vagy jénai aljára rakjuk le a füstölt szalonna csíkokat, majd erre fektessük rá a befűszerezett halszeleteket. A fokhagymákat pucoljuk le a héjától és felaprítva a hal szeletek tetejére szórjuk rá.
A kevéske tejet öntsük alá és egy alufóliával letakarva süssük a halat 30 percig. Ezt követően vegyük le az alufóliát és még süssük addig, amíg kicsit megpirul a hal teteje. Ez az idő kb. 15 perc.
A finom halételt kapormártással és párolt rizzsel vagy tejfölös burgonya pürével kínáljuk.
Mindhárom recept megtalálható a receptjeim között.
Jó étvágyat kívánok hozzá!