GYÜMÖLCSÖS PUDING
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
2 cs. vaníliás pudingpor 8 ek. cukor 2 cs. vaníliás cukor 1 l tej gyümölcs: eper, málna vagy meggy tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
Ha pudingos desszertet szeretnénk enni, nagyon szeretem ily módon elkészíteni.
A pudingba rakott gyümölcs lehet málna, ribizli, eper vagy meggy, de gyakran teszek bele barackot is. Természetesen más gyümölcsöt is használhatunk, de én kimondottan szeretem a savanykás ízű gyümiket.
Ez a puding télen-nyáron készíthető, hiszen nemcsak friss gyümölcsből rakhatunk a pudingba, hanem befőttet is használhatunk hozzá.
A recept nagyon egyszerű.
A pudingporokat csomómentesre keverjük ki a kristálycukorral és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a többi tejet is, főzzük fel a pudingot.
Amikor felfőztük sűrűre, adjuk hozzá a vaníliás cukrokat.
A vaníliás cukrot én nem a főzés elején szoktam bele tenni, hanem amikor már elkészült a puding, mert így sokkal jobban kiadja a vanília ízét.
Egy hideg vízzel kiöblített és jól lecsepegtetett formába beleöntjük a puding egy részét, megszórjuk gyümölccsel, majd megint pudingot teszünk a formába.

A rétegezést akár többször is végezhetjük.
Én nagyon szeretem a tupperes desszert gyűrűbe készíteni ezt az édességet, de akinek nincs ilyen, bármilyen más forma is kiváló.
Hagyjuk a formában először kihűlni a pudingot, s azt követően tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy jól megdermedjen a puding és összeérjenek az ízek.
Majd kiborítva tejszínhabbal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha pudingos desszertet szeretnénk enni, nagyon szeretem ily módon elkészíteni.
A pudingba rakott gyümölcs lehet málna, ribizli, eper vagy meggy, de gyakran teszek bele barackot is. Természetesen más gyümölcsöt is használhatunk, de én kimondottan szeretem a savanykás ízű gyümiket.
Ez a puding télen-nyáron készíthető, hiszen nemcsak friss gyümölcsből rakhatunk a pudingba, hanem befőttet is használhatunk hozzá.
A recept nagyon egyszerű.
A pudingporokat csomómentesre keverjük ki a kristálycukorral és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a többi tejet is, főzzük fel a pudingot.
Amikor felfőztük sűrűre, adjuk hozzá a vaníliás cukrokat.
A vaníliás cukrot én nem a főzés elején szoktam bele tenni, hanem amikor már elkészült a puding, mert így sokkal jobban kiadja a vanília ízét.
Egy hideg vízzel kiöblített és jól lecsepegtetett formába beleöntjük a puding egy részét, megszórjuk gyümölccsel, majd megint pudingot teszünk a formába.

A rétegezést akár többször is végezhetjük.
Én nagyon szeretem a tupperes desszert gyűrűbe készíteni ezt az édességet, de akinek nincs ilyen, bármilyen más forma is kiváló.
Hagyjuk a formában először kihűlni a pudingot, s azt követően tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy jól megdermedjen a puding és összeérjenek az ízek.
Majd kiborítva tejszínhabbal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!