TEJSZÍNES-SONKÁS-BROKKOLIS TÉSZTA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
1 cs. fodros metélt 15 dkg gépsonka kevés zsiradék kevés víz 3 nagy ek. liszt 5 dl főzőtejszín 1 fej brokkoli - kb. 50 dkg só, őrölt fekete bors ételízesítő 3 gerezd fokhagyma 5 dkg trapista sajt
Elkészítés: A fodros metéltet ( fodros kocka tészta ) lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, kevés étolajjal átkeverjük és félre tesszük. A tészta főzése előtt egy pici étolajat tegyünk a főzővízbe is. A tészta egyébként lehet másmilyen is, ki milyet szeret.
Amíg fő a tészta, a brokkolit szedjük rózsáira és sóval, ételízesítővel ízesített vízben főzzük puhára. Majd főzés után azt is szűrjük le és tegyük félre.
Készítsük el a mártást. A gépsonkát vágjuk csíkokra - én erre a célra nem gépi szeleteléssel kérem a boltban, hanem egyben, s itthon tetszés szerinti vastagra, csíkokra tudom felvágni, de természetesen szeletelve is jó, csak abban az esetben elég vékony csíkozású lesz a sonka - majd kevés zsiradékon kicsit pirítsuk meg.
Ha megkapattuk, ami pár percet vett igénybe, öntsük fel 1/2-1 dl vízzel, kevés sót, kevés őrölt borsot, pici ételízesítőt és a 3 gerezd megtisztított és felaprított fokhagymát is adjunk hozzá és forraljuk át.
A lisztet keverjük csomómentesre a főzőtejszínnel és sűrítsük be vele a sonkás alapot. A sajtot reszeljük le és tegyük a mártásba, majd jól forraljuk ki. Ha sűrűnek találnánk a mártást, hígítsuk fel egy pici vízzel és azzal is forraljuk rajta.
Amint készen van a mártás, a leszűrt brokkolit keverjük el benne és akár a tészta tetejére rakva is tálalhatjuk, de akár a kifőzött tésztával össze is keverhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Amíg fő a tészta, a brokkolit szedjük rózsáira és sóval, ételízesítővel ízesített vízben főzzük puhára. Majd főzés után azt is szűrjük le és tegyük félre.
Készítsük el a mártást. A gépsonkát vágjuk csíkokra - én erre a célra nem gépi szeleteléssel kérem a boltban, hanem egyben, s itthon tetszés szerinti vastagra, csíkokra tudom felvágni, de természetesen szeletelve is jó, csak abban az esetben elég vékony csíkozású lesz a sonka - majd kevés zsiradékon kicsit pirítsuk meg.
Ha megkapattuk, ami pár percet vett igénybe, öntsük fel 1/2-1 dl vízzel, kevés sót, kevés őrölt borsot, pici ételízesítőt és a 3 gerezd megtisztított és felaprított fokhagymát is adjunk hozzá és forraljuk át.
A lisztet keverjük csomómentesre a főzőtejszínnel és sűrítsük be vele a sonkás alapot. A sajtot reszeljük le és tegyük a mártásba, majd jól forraljuk ki. Ha sűrűnek találnánk a mártást, hígítsuk fel egy pici vízzel és azzal is forraljuk rajta.
Amint készen van a mártás, a leszűrt brokkolit keverjük el benne és akár a tészta tetejére rakva is tálalhatjuk, de akár a kifőzött tésztával össze is keverhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!