VIRSLI PÖRKÖLT
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 4 pár virsli
  • 1 ek. zsiradék
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • ételízesítő
  • 1 paradicsom
  • 1 étkezési paprika
  • víz
  • Elkészítés:
    A virsli pörköltet leginkább akkor készítem, ha nem jut sok időm a főzésre.
    Mellé köretként petrezselymes burgonyát vagy nokedlit tálalok savanyúsággal, de főzelékhez feltétként is szoktam kínálni.

    A zsiradékot olvasszuk fel egy lábasban. A hagymát vágjuk kockára és dobjuk a zsiradékra. Fonnyasszuk üvegesre és adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát, amit előtte vágjunk kisebb darabokra.
    Többszöri kevergetés mellett hagyjuk kicsit párolódni. Hintsük meg őrölt piros paprikával, s öntsük fel egy pici vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük ízlés szerint.
    A virslit karikázzuk fel és adjuk a hagymás alaphoz. Természetesen, ha műbeles virslit használunk, akkor annak húzzuk le előbb a bőrét.
    Majd öntsük fel annyi vízzel, hogy a virslit 3/4 részig ellepje. Hagyjuk készre párolódni. Ha már besűrűsödött kicsit a szaftja, akkor tálalhatunk is.
    Tulajdonképpen a virslinek nem kell sok idő a főzés során, csupán azért érdemes legalább 20-25 percig párolni, hogy a paradicsom és a paprika ízei összeérjenek.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!