PALÓCLEVES
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 gerezd fokhagyma 1 hagyma 50 dkg zöldbab 10 dkg füsölt szalonna 5-6 burgonya 2 sárgarépa 2 fehér répa 1 tejföl (kis doboz) 1 ek. liszt só ízlés szerint 4-5 szem egész bors 2 kk. ételízesítő 1 kis kanál zsír petrezselyemzöld 50 dkg sertéshús (comb vagy karaj)
Elkészítés: A palóc leves egy igazán tartalmas leves, a benne lévő hús és szalonna teszi igen kiadóssá.
A zöldségeket megtisztítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk. Lehet karikára vagy kockára vágni. A húst kis kockákra vágjuk és a szalonnát szintén felkockázzuk. Majd egy fazékban egy kevés zsíron a szalonnát üvegesre hevítjük. Hozzáadjuk a zöldségeket és azokkal együtt is kicsit még pirítjuk.
Rádobjuk a húst, átforgatjuk, s a hús kifehéredéséig pirítjuk és ezután hozzáadjuk a zöldbabot.
Felöntjük kb 3-4 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük.
A petrezselyemzöldet felaprítva, az egy fej hagymát és 1 gerezd fokhagymát tisztítás után egészben hagyva szintén hozzáadjuk a leveshez.
Kb. 1 órát hagyjuk főlni a levesünket, majd ha már a hús is és a zöldségek is megpuhultak, a tejfölt keverjük el a liszttel és habarjuk be a levest.
Jól forraljuk ki és már el is készült a fincsi leves.
Jó étvágyat kívánok!
A zöldségeket megtisztítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk. Lehet karikára vagy kockára vágni. A húst kis kockákra vágjuk és a szalonnát szintén felkockázzuk. Majd egy fazékban egy kevés zsíron a szalonnát üvegesre hevítjük. Hozzáadjuk a zöldségeket és azokkal együtt is kicsit még pirítjuk.
Rádobjuk a húst, átforgatjuk, s a hús kifehéredéséig pirítjuk és ezután hozzáadjuk a zöldbabot.
Felöntjük kb 3-4 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük.
A petrezselyemzöldet felaprítva, az egy fej hagymát és 1 gerezd fokhagymát tisztítás után egészben hagyva szintén hozzáadjuk a leveshez.
Kb. 1 órát hagyjuk főlni a levesünket, majd ha már a hús is és a zöldségek is megpuhultak, a tejfölt keverjük el a liszttel és habarjuk be a levest.
Jól forraljuk ki és már el is készült a fincsi leves.
Jó étvágyat kívánok!