ALMÁS-DIÓS MUFFIN
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
15 dkg liszt 1 cs. sütőpor 15 dkg kristálycukor 1 csipet őrölt fahéj 12,5 dkg olvasztott ráma 2-3 ek. tej 2 tojás 2 nagy alma 10 dkg durvára vágott dió
Elkészítés: A család nagyon szereti a muffinokat, ezért időnként egy-egy krémes után muffint is készítek egy vasárnapi ebéd utánra. Ez az almás-diós változat egy könnyen elkészíthető sütemény. A muffin összeállításához a tojásokat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a rámát, a fahéjat, a lisztet és a sütőport. Végül a tejet. Először csak 2 ek.-al, s ha úgy találjuk, hogy sűrű, akkor adjunk még 1 ek.tejet. ( ez függ a tojások nagyságától.)
A diót vágjuk durvára. Az almákat pedig hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Mindkettőt adjuk a kikevert masszához.
A muffin kapszlikat tegyük a muffin sütő formába, s a muffin tésztából mindegyikbe tegyünk 2/3 részig. Előmelegített sütőben süssük készre, kb. 20-25 perc alatt.
Nekem több lett belőle, mint 12 db, azt hiszem 17 db jött ki ebből a tészta mennyiségből.
Ha kihűlt, így önmagában is fogyaszthatjuk, de rendkívül finom egy vanília krémmel vagy felvert tejszínhabbal megdíszítve a tetején.
A krém tetejére készíthetünk fondant virágokat is, ez nagyon mutatóssá teszi a süteményünket.
Vanília krém: 2 adag muffinhoz: 1 cs. vaníliás pudingport főzzünk fel sűrűre 4 dl tejjel, majd hűtsük ki. 15 dkg rámát keverjünk ki 15 dkg kristálycukorral és 1 vaníliás cukorral. A két krémet dolgozzuk össze.
A megsült és kihűlt muffinokat díszítsük meg a krémmel, oly módon, hogy a krémből tegyünk egy keveset habzsákba vagy habkinyomó pisztolyba és körkörösen felfelé haladva nyomjuk a muffin tetejére. A krémre pedig bármilyen dekorációt tehetünk.
Ez az almás-diós muffin egyébként nagyon, nagyon fincsi!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A diót vágjuk durvára. Az almákat pedig hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Mindkettőt adjuk a kikevert masszához.
A muffin kapszlikat tegyük a muffin sütő formába, s a muffin tésztából mindegyikbe tegyünk 2/3 részig. Előmelegített sütőben süssük készre, kb. 20-25 perc alatt.
Nekem több lett belőle, mint 12 db, azt hiszem 17 db jött ki ebből a tészta mennyiségből.
Ha kihűlt, így önmagában is fogyaszthatjuk, de rendkívül finom egy vanília krémmel vagy felvert tejszínhabbal megdíszítve a tetején.
A krém tetejére készíthetünk fondant virágokat is, ez nagyon mutatóssá teszi a süteményünket.
Vanília krém: 2 adag muffinhoz: 1 cs. vaníliás pudingport főzzünk fel sűrűre 4 dl tejjel, majd hűtsük ki. 15 dkg rámát keverjünk ki 15 dkg kristálycukorral és 1 vaníliás cukorral. A két krémet dolgozzuk össze.
A megsült és kihűlt muffinokat díszítsük meg a krémmel, oly módon, hogy a krémből tegyünk egy keveset habzsákba vagy habkinyomó pisztolyba és körkörösen felfelé haladva nyomjuk a muffin tetejére. A krémre pedig bármilyen dekorációt tehetünk.
Ez az almás-diós muffin egyébként nagyon, nagyon fincsi!
Jó étvágyat kívánok hozzá!