KACSAMELL SÜTŐBEN SÜTVE
EGYSZERŰ | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 kacsamell
  • bors
  • majoránna
  • kakukkfű
  • kacsazsír
  • alufólia
  • Elkészítés: A kacsamellnek ezt az elkészítési módját akkor választottam, amikor a kacsa többi részét lábasban sütöttem meg. A kacsamellet viszont így sütőben készítettem el.
    ( A "Kacsasült lábasban sütve" megtalálható a receptek között. )
    Viszont én a kacsa feldarabolásakor  nem hagytam a mellén rajta a kacsahájat, így pár darab felkockázott darabot is elvettem a többiből, ami a lábasba került. Ha valaki vásárolja a kacsamellet - nekem anyukám adja a hízott kacsát - akkor bőrösen meg tudja vásárolni, s abban az esetben irdaljuk be a bőrét, vagyis a kacsahájat.
    Mivel, mint említetten  nekem nincs rajta, ezért a jénai aljába beletettem a felkockázott pár darab kacsahájat. De előtte ki kell kenni kicsi kacsazsírral a sütőedényünket.
    A mellet fűszerezzük be sóval, őrölt fekete borssal, majoránnával és kakukkfűvel. Fektessük a kikent sütőtálba, s fedjük le a tetejét alufóliával. Előmelegített sütőben süssük kb. 30-40 percet, majd azután levéve az alufóliát még süssük egy kicsit tovább, addig míg kis piros színt nem kap, kb. 15-20 percet. 
    Közben locsoljuk meg a hájból kisült zsírral.
    Ugyan kiszárítani nem akarjuk a kacsa mellet, így a sütésére oda kell figyelni, de én szeretem, ha jól át van sülve.
    Ha készen van, szeleteljük fel.
    Tálalásnál én a lábasban sült kacsamájjal együtt szervíroztam

    Jó étvágyat kívánok hozzá!