KACSAMELL SÜTŐBEN SÜTVE
EGYSZERŰ | ÜNNEPI | KARÁCSONY
HOZZÁVALÓK
1-2 kacsamell só bors majoránna kakukkfű kacsazsír alufólia
Elkészítés: A kacsamellnek ezt az elkészítési módját akkor választottam, amikor a kacsa többi részét lábasban sütöttem meg. A kacsamellet viszont így sütőben készítettem el.
( A "Kacsasült lábasban sütve" megtalálható a receptek között. )
Viszont én a kacsa feldarabolásakor nem hagytam a mellén rajta a kacsahájat, így 3-4 felkockázott darabot is elvettem a többiből, ami a lábasba került. Ha valaki vásárolja a kacsamellet - nekem anyukám adja a hízott kacsát - akkor bőrösen meg tudja vásárolni, s abban az esetben irdaljuk be a bőrét, vagyis a kacsahájat.
Mivel, mint említetten nekem nincs rajta, ezért a jénai aljába beletettem a felkockázott pár darab kacsahájat. De előtte ki kell kenni kicsi kacsazsírral a sütőedényünket.
A mellet fűszerezzük be sóval, őrölt fekete borssal, majoránnával és kakukkfűvel. Fektessük a kikent sütőtálba, s fedjük le a tetejét alufóliával. Előmelegített sütőben süssük kb. 45-50 percet, majd azután levéve az alufóliát még süssük egy kicsit tovább, addig míg kis piros színt nem kap. Közben locsoljuk meg a hájból kisült zsírral.
Ha készen van, szeleteljük fel.
Tálalásnál én a lábasban sült kacsamájjal együtt szervíroztam
Jó étvágyat kívánok hozzá!
( A "Kacsasült lábasban sütve" megtalálható a receptek között. )
Viszont én a kacsa feldarabolásakor nem hagytam a mellén rajta a kacsahájat, így 3-4 felkockázott darabot is elvettem a többiből, ami a lábasba került. Ha valaki vásárolja a kacsamellet - nekem anyukám adja a hízott kacsát - akkor bőrösen meg tudja vásárolni, s abban az esetben irdaljuk be a bőrét, vagyis a kacsahájat.
Mivel, mint említetten nekem nincs rajta, ezért a jénai aljába beletettem a felkockázott pár darab kacsahájat. De előtte ki kell kenni kicsi kacsazsírral a sütőedényünket.
A mellet fűszerezzük be sóval, őrölt fekete borssal, majoránnával és kakukkfűvel. Fektessük a kikent sütőtálba, s fedjük le a tetejét alufóliával. Előmelegített sütőben süssük kb. 45-50 percet, majd azután levéve az alufóliát még süssük egy kicsit tovább, addig míg kis piros színt nem kap. Közben locsoljuk meg a hájból kisült zsírral.
Ha készen van, szeleteljük fel.
Tálalásnál én a lábasban sült kacsamájjal együtt szervíroztam
Jó étvágyat kívánok hozzá!