MÁLNÁS TÚRÓKRÉMES SÜTI
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 5 púpozott ek. liszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 sütőpor
  • Krém: 50 dkg túró
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl víz
  • 2 tk. étkezési zselatin
  • 0,5 dl tejszínhab
  • Teteje: 5 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 2-3 dkg ráma
  • Karamell: 2 dkg ráma
  • 3 ek. cukor
  • 1/2 dl tej
  • Gyümölcs: 25-30 dkg málna
  • Elkészítés: A piskótához felverjük a tojások fehérjét habbá a cukorral. A cukrot akkor adjuk hozzá, ha már képeztünk egy kis habot. A felvert habba keverjük bele a tojások sárgáját, majd a sütőporral elvegyített lisztet, végül pedig a kakaót. Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a piskóta masszát. Előmelegített sütőben süssük készre kb. 30 perc alatt. Hűtsük ki és vágjuk 3 lapba. Készítsük el a krémet. A túrót keverjük ki a kétféle cukorral, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal. A tejszínt verjük fel kemény habbá és keverjük a túrókrémbe. A vizet a zselatinnal forraljuk fel, majd hűtsük le és mielőtt megdermedne, keverjük a krémbe. A krémet osszuk 3 felé. Gőz fölött olvasszuk fel a csokit a rámával. Közben amíg olvad a csoki, egy másik serpenyőben a karamellhez a rámán olvasszuk meg a cukrot, s karamellizáljuk meg. Amikor készen van, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tejet, s jól keverjük ki. Állítsuk össze a sütit. Ehhez készítsük magunk mellé a krémet, a karamellt is és az olvasztott csokit is, de ez utóbbit a gőzölgő lábassal együtt, hogy ne legyen dermedt a csoki.
    Az alsó lapra simítsuk rá a krém 1/3 részét, rakjuk ki a krém tetejét a málna felével és csurgassunk rá a csokiból és a karamellből. Helyezzük rá a másik piskóta lapot, és ismét kenjünk rá 1/3 rész krémet. Szórjuk rá a málna másik felét, csurgassuk meg csokival és karamellel. Végül tegyük rá a harmadik lapot. A krém utolsó harmad részével kenjük le a piskótát, csurgassuk meg a maradék csokival és karamellel.

    Másnapig hagyjuk állni és kockákra vágva szervírozzuk.
    Nagyon fincsi sütemény a csokinak és karamellnek köszönhetően. A málna helyettesíthető ribizlivel vagy eperrel is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!