TEJFÖLÖS-TOJÁSOS KRUMPLI
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1-1,5 kg burgonya só ételízesítő 5 tojás 1 nagy tejföl petrezselyemzöld, ráma vagy vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és karikákra vágva, sós vízben főzzük puhára.
Miután megfőlt a krumpli, szűrjük le és egy kivajazott közepes méretű tepsibe öntsük bele. Tetejét hintsük meg sóval és ételízesítővel.
A tojást a tejföllel keverjük jól ki, ízesítsük sóval, ételízesítővel. A petrezselyemzöldet aprítsuk fel és keverjük a tojásos tejfölhöz. Öntsük le a keverékkel a krumplit és előmelegített sütőben süssük addig, amíg a tojásos massza össze nem áll. Ez az idő kb. 20-25 perc.
Hagyjuk picit hűlni és húsételek mellé kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
A burgonyát hámozzuk meg, mossuk meg és karikákra vágva, sós vízben főzzük puhára.
Miután megfőlt a krumpli, szűrjük le és egy kivajazott közepes méretű tepsibe öntsük bele. Tetejét hintsük meg sóval és ételízesítővel.
A tojást a tejföllel keverjük jól ki, ízesítsük sóval, ételízesítővel. A petrezselyemzöldet aprítsuk fel és keverjük a tojásos tejfölhöz. Öntsük le a keverékkel a krumplit és előmelegített sütőben süssük addig, amíg a tojásos massza össze nem áll. Ez az idő kb. 20-25 perc.
Hagyjuk picit hűlni és húsételek mellé kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!