KENYÉRTÖLTELÉK ROZS ÉS FEHÉRKENYÉRBŐL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
5 egész szelet kenyér, fele rozs, fele fehér kenyér 2 tojás 2 dl víz só őrölt bors, ételízesítő majoránna petrezselyemzöld alufólia
Elkészítés: Tulajdonképpen ez a köret már megtalálható az oldalon, csak az teljesen egész szelet kenyérből, a héjával együtt és csak fehér kenyérből készült, míg ez kenyérhéj nélkül és fele rozs, fele fehér kenyérből lett elkészítve. S ennek köszönhetően az ízvilága is kicsit más. ![](../pics/448382915808758.jpg)
Mielőtt neki fognánk a töltelék összeállításának, egy kisebb fazékba vagy egy lábasba tegyünk fel vizet a gázra, hogy mire beletesszük a töltelék roládokat, addigra forrjon a vizünk.![](../pics/373086087350563.jpg)
Legutóbb tejszínes, mustáros májhoz tálaltam.
![](../pics/448382915808758.jpg)
Mielőtt neki fognánk a töltelék összeállításának, egy kisebb fazékba vagy egy lábasba tegyünk fel vizet a gázra, hogy mire beletesszük a töltelék roládokat, addigra forrjon a vizünk.
A kenyér szeleteknek vágjuk le a héját, azt most nem használjuk fel, majd kockázzuk fel a kenyerek belsejét. Nagyon szépen, morzsa nélkül, kenyérszakadás nélkül fel lehet kockázni, ha mindezt ollóval végezzük. Nekem a konyhámban van egy ollóm, amit csak konyhai célokra használok.
A 2 nyers tojást keverjük el a 2 dl vízzel, adjuk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket, a petrezselyemzöldet, amit előtte mossunk meg és aztán aprítsunk fel.
A 2 nyers tojást keverjük el a 2 dl vízzel, adjuk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket, a petrezselyemzöldet, amit előtte mossunk meg és aztán aprítsunk fel.
Jól keverjük össze és ezzel a keverékkel öntsük le a kenyereket.
Keverjük jól át.
Ha túl száraznak találjuk a keveréskor a tölteléket, - de nem kell mancsosnak lennie - adjunk még hozzá 1/2 dl vizet.
A víz aránya a kenyerek és tojások nagyságától függ.
Ebből a masszából készítsünk 2-3 rudat. Egy alufólia darabot terítsünk ki az asztalon, egy csíkban helyezzünk rá a kenyértöltelékből és tekerjük be az alufóliába. A két végét csavarjuk jól meg. Olyan legyen, mint egy nagy, kb. 15 cm hosszú szaloncukor.
Végezzük ezt el még 1-2-szer, amennyi rudat szeretnénk készíteni, tehát 2-3 rudat készítsünk.
Közben már biztosan forr is a víz, így a forrásban lévő vízbe tegyük bele a kenyér rudakat és főzzük 30 percig.
A főzés során 1-2-szer fordítsunk rajta. A vízben a főzés alatt az alufólia kívülről elszíneződik egy kicsit, de ez semmilyen gondot nem okoz az ételben.
![](../pics/130142798914792.jpg)
A félóra leteltével vegyük ki a vízből a rudakat, várjunk pár percet, hogy hűljön egy picit és vegyük le róla az alufóliát.
![](../pics/130142798914792.jpg)
A félóra leteltével vegyük ki a vízből a rudakat, várjunk pár percet, hogy hűljön egy picit és vegyük le róla az alufóliát.
Amikor kibontottuk az alufóliából, akkor is várjunk vele egy kis időt, míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb lesz szeletelni.
Végül szeleteljük fel.
Nagyon szépen kirajzolódik, hogy kétféle kenyérből készítettük a köretünket.
![](../pics/373086087350563.jpg)
Legutóbb tejszínes, mustáros májhoz tálaltam.
Ezt a receptet is megtalálhatod az oldalon.
De bármilyen szaftos, mártásos húsok mellé kínálható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!