HAGYMÁS KRUMPLI BACONSZALONNÁVAL
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1,5 kg burgonya só őrölt fekete bors 10 dkg bacon szalonna 2 ek. liszt 3-4 dl tej 1-2 ek zsiradék 3 fej hagyma
Elkészítés:Először a krumplit megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. Annyi sós vízben, hogy ellepje, megfőzzük a burgonyát. Ha megfőtt, leszűrjük és zsiradékkal kikent tepsibe öntjük. A hagymákat tisztítás után karikákra, vagy félkarikákra vágjuk és zsiradékon üvegesre pároljuk. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, s öntsük a hagymára. Ezzel a besamel alappal sűrítsük be a hagymát. Majd öntsük a tepsiben lévő krumplira. Helyezzük rá sorban a szalonna csíkokat és előmelegített sütőben süssük fél órát.
Bármilyen húsétel kitűnő köreteként szervírozhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Bármilyen húsétel kitűnő köreteként szervírozhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!