HABOS KRÉMES SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 8 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 8 púp. ek. liszt
  • 1,5 cs. sütőpor
  • Krém: 8 tojássárgája
  • 6 lapos ek. cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 6 púp. ek. liszt
  • 6 dl tej
  • 20 dkg ráma
  • hozzá 15 dkg cukor
  • Teteje: 5 dl Hulala tejszínhab
  • 1 vaníliás cukor
  • Hab teteje: csokireszelék
  • Elkészítése: Ez a süti nagyon fincsi sütemény, bár kicsit drága, mert sok tojás kell hozzá. Viszont ennél a süteménynél a krémnél a tojásfehérjékre nincs is szükség. Ezért a felesleges tojásfehérjét le is lehet fagyasztani vagy aki szívesen rögtön felhasználná, a süti elkészülte után, habcsókot készíthet belőle.
    A tésztához először válasszuk ketté a tojásokat és a tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral, amit csak akkor adjunk hozzá, ha már képeztünk egy kis habot. 
    A kemény tojáshabhoz keverjük hozzá a tojássárgákat, s azzal is habosítsuk tovább.
    Majd a lisztet, amiben elvegyítettük a sütőport, egy fakanállal forgassuk bele a tojáshabba. 
    Ezt a keveréket most ne normál tepsibe süssük, hanem egy gáztepsiben, amit béleljünk ki sütőpapírral. 
    A gáztepsiben szépen elsimított tésztát tegyük be a sütőbe, amit már előtte bemelegítettünk 180 fokra. S süssük készre kb. 15-20  perc alatt.
    Amikor megsült, hűtsük ki.
    Készítsük el a krémet. 
    Ehhez szintén válasszuk ketté a tojásokat. S a tojássárgáját keverjük ki a kétféle cukorral, majd a liszttel és a tejjel és főzzük sűrűre. 
    Ezt követően hűtsük ki, s keverjük bele a rámát, amit előzőleg kikevertünk 15 dkg cukorral. 
    Ezt a krémet simítsuk rá a tészta tetejére. 
    Így a hozzávalókat olvasva elég édesnek tűnhet, de amikor már esszük a sütit, pont jó.
    A krém tetejére verjük fel a habtejszínt 1 vaníliás cukorral és simítsuk rá a habot. 
    A hab tetejére pedig reszeljünk egy kevés étcsokoládét vagy aki jobban szereti, esetleg az van otthon, tejcsokoládét. 
    Hagyjuk állni hűtőben - én este készítettem el és másnap reggelig hagytam állni a hűtőben - és kockákra vágva szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok !