SÜLT TEJFÖLÖS-TOJÁSOS TARJA FELVÁGOTT
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
12 szelet főtt, füstölt tarja felvágott 6 tojás 1 nagy dobozos tejföl 1/2-1 kk. só 1/2 kk. bors 1/2 kk. ételízesítő 5-10 dkg reszelt trapista sajt, kevés vaj
Elkészítés: Ez a fogás egy nagyon - nagyon egyszerű étel, amit akkor szoktam olykor-olykor készíteni, ha későn érek haza és valami nagyon gyors vacsit kellene az asztalra varázsolni, s mégsem a hideg vacsorában gondolkodom. Persze nemcsak vacsorára készíthetjük el a család számára, akár ebédre is jó választás. Nem sok hozzávaló kell az összeállításához és tényleg hamar meg tudjuk lepni a családunkat ezzel a gyors és meleg étellel.
Egy hőálló tálat vagy egy közepes méretű tepsit vékonyan kenjünk ki vajjal vagy rámával. Hat szelet tarját ( felvágottat ) sorban fektessünk bele a tepsibe. Természetesen a tarja szeletek ha kicsit kisebbek, akkor a szeletek száma több is lehet.
A tojásokat üssük bele egy tálba és jól verjük fel egy kézi habverővel, majd a tejfölt hozzáadva, azzal keverjük ki szép sima állagúra.
Azután ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel. Túl sok só és ételízesítő nem kell bele, mert a tarja is enyhén sós ízű. De természetesen a fűszerek hozzáadása ízlés szerint történhet.
A kikevert tejfölös keverék 1/4 részét rásimítjuk a tarjára, majd újabb 6 szelet tarját fektetünk a tepsibe, most már a masszára. Végül ráöntjük a maradék 3/4 rész tojásos-tejfölös keveréket. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a a tojásos massza megszilárdul. Ez a sütési idő kb. 20-30 perc.
Bármilyen körettel fincsi, de mi leginkább krumplipürével szeretjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!