ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT SERTÉSKARAJ
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 kg sertéskaraj 10-20 dkg aszalt szilva só bors ételízesítő zsiradék víz alufólia
Elkészítés: Általában ezt a húsételt karácsonykor szoktam elkészíteni.

No persze, nem azért mert csak ilyenkor lehet, csak az év többi napján annyiféle húsétel készül a konyhámban, hogy erre egy-egy karácsonykor kerül csak sor.

A recept nagyon egyszerű, nem igényel túl sok időt, s energiát az elkészítése.
A sertéskarajt mossuk meg és töröljük szárazra.
Most egészben hagyjuk és a húson hosszában késsel két-három lyukat készítünk, attól függően ki mennyi csíkban szeretné beletenni a szilvákat és mennyire széles a karaj húsunk.
Ebbe a két vagy három nyílásba beledugunk mindegyikbe 6-7 kimagozott aszalt szilvát.
Ha nagyon kemény, kicsit áztassuk meg vízben, de én általában megnézem, mielőtt megveszem, hogy ne legyen olyan kemény, mint a kő. Így beáztatni sem szoktam.
A betűzött husit kívülről sózzuk és borsozzuk meg. Kevés ételízesítővel is hintsük meg. De bátran használhatunk az ételízesítő helyett valamilyen fűszersót is.
Egy zsiradékkal kikent hőálló edénybe - tepsibe tegyük bele, öntsünk alá kb. 1 dl vizet és alufóliával takarjuk le.
200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percet, majd ezt követően vegyük le az alufóliát és süssük még egy 15-20 percig, amíg a hús az alufólia nélkül kicsit meg nem pirul.
Ha szükséges, pótoljuk alatta a vizet, s ezzel a zsiradékos vízzel egy-két kanállal locsoljuk meg a hús tetejét.

Miután készen van, hagyjuk picit hűlni, szeleteljük fel és valamilyen mártással és burgonyás körettel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!