TEJFÖLÖS CSIRKEMÁJ TÉSZTÁVAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. zsiradék
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • bors
  • majoránna
  • bármilyen pörköltekhez való tészta
  • Elkészítés: A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk és a nekünk tetszőleges darabokra vágjuk. A hagymát a héjától lepucoljuk és kockákra vágjuk. A zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk. Rádobjuk a csirkemájat, sózzuk - a csirkemájat én már a főzés elején megsózom, csak a sertésmájat utólag - borsozzuk, majoránnázzuk meg és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Majd pároljuk készre. Ezalatt főzzük ki a tésztát. Tegyünk fel egy fazékba vizet, s amikor forr, adjunk hozzá 1 kk. sót és 1 ek. étolajat. Öntsük bele a tésztát, keverjük meg és főzzük 4-5 percig. Közben egyszer- kétszer keverjük át. A pár perc főzés után zárjuk el alatta a lángot, s fedővel takarjuk le a tésztát. Majd hagyjuk így állni legalább 10 percet. Ekkor ellenőrizzük le, hogy puha-e a tészta és szűrjük le. Ha még nem kellőképpen puha, akkor hagyjuk még lefedve, de ennyi idő általában elég neki. Hideg vízzel öblítsük le és jól csepegtessük le a főzővíztől. Egy pici olajjal keverjük át. Én mindég ily módon főzöm ki a tésztát, azaz nem főzöm túl, hanem a saját forró főzővizében hagyom megpuhulni, s ezáltal sosem lesz mancsos a tészta.
    H a időközben megfőtt a csirkemáj is, a lisztet keverjük ki csomómentesre a tejföllel, pici vizet is adjunk hozzá, ettől sokkal lágyabb keveréket kapunk, s adjuk a májhoz és jól forraljuk ki.
    A tejfölös csirkemájat a kifőzött tésztával és aki szereti hozzá, savanyúsággal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!