SAJTOS BROKKOLIKRÉM LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 fej ( kb. 50 dkg ) brokkoli 4-5 burgonya 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 húsleves kocka 10 dkg reszelt trapista sajt 2 dl főzőtejszín 1 ek. liszt só, bors pirított kenyérkockák 1 kevés zsiradék
Elkészítés: A hagymát felkockázzuk és egy kevés zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát megpucoljuk és kockákra vágjuk, majd mindkettőt megmosva a hagymához adjuk. Felöntjük 2-3 liter vízzel. Beleadjuk a tisztított és fokhagymanyomón áttört fokhagymát és ízlés szerint sót, borsot. Egy forralás után dobjuk bele a húsleves kockát is. Kb. 30 percig főzzük, amíg puha nem lesz a krumpli is és a brokkoli is. Ezután vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük össze, majd újra tegyük vissza a tűzhelyre és egyet forraljunk rajta. A főzőtejszínt keverjük simára a liszttel és habarjuk be vele a levest. A reszelt sajtot is adjuk hozzá és ezzel is forraljuk ki a krémlevesünket.
Tálaláskor pirított kenyérkockákat kínáljunk hozzá, s aki szereti adhat hozzá még frissen reszelt sajtot is. ( én ezt most kihagytam. )
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tálaláskor pirított kenyérkockákat kínáljunk hozzá, s aki szereti adhat hozzá még frissen reszelt sajtot is. ( én ezt most kihagytam. )
Jó étvágyat kívánok hozzá!