SAJTOS BROKKOLIKRÉM LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 fej ( kb. 50 dkg ) brokkoli 4-5 burgonya 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 húsleves kocka 10 dkg reszelt trapista sajt 2 dl főzőtejszín 1-2 ek. liszt só, őrölt fekete bors pirított kenyérkockák 1 kevés zsiradék
Elkészítés: A brokkoli krémleves már megtalálható az oldalamon, viszont ezt a levest még sajttal is gazdagítottuk. Az elkészítése egyszerű, bárki könnyedén meg tudja főzni. A hagymát a pucolás után felkockázzuk és egy kevés zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát megpucoljuk és kockákra vágjuk, majd mindkettőt megmosva a hagymához adjuk. Néhány percen át fonnyasztjuk. Felöntjük 3-4 liter vízzel. Beleadjuk a tisztított és fokhagymanyomón áttört fokhagymát és ízlés szerinti mennyiségű sót, borsot. Egy forralás után dobjuk bele a húsleves kockát is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kb. 30 percig főzzük, amíg puha nem lesz a krumpli is és a brokkoli is.
Általában sem a burgonyának, sem a brokkolinak nem kell túl sok főzési idő, úgyhogy ennek a levesnek az elkészítése nem időigényes.
Ezután vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük össze, majd újra tegyük vissza a tűzhelyre és egyet forraljunk rajta. A főzőtejszínt keverjük simára a liszttel és egy kevéske vízzel, majd a reszelt sajtot is adjuk hozzá, s ezzel a keverékkel habarjuk be a levest. Jól forraljuk ki a krémlevesünket.
Tálaláskor pirított kenyérkockákat vagy sütőben ropogósra sült sajtos kifli karikákat kínáljunk hozzá, s aki szereti adhat hozzá még frissen reszelt sajtot is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!