SAJTOS BROKKOLIKRÉM LEVES
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 fej ( kb. 50 dkg ) brokkoli
  • 4-5 burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleves kocka
  • 10 dkg reszelt trapista sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-2 ek. liszt
  • só, őrölt fekete bors
  • pirított kenyérkockák
  • 1 kevés zsiradék
  • Elkészítés: A brokkoli krémleves már megtalálható az oldalamon, viszont ezt a levest még sajttal is gazdagítottuk. Az elkészítése egyszerű, bárki könnyedén  meg tudja főzni. A hagymát a pucolás után felkockázzuk és egy kevés zsiradékon üvegesre fonnyasztjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát megpucoljuk és kockákra vágjuk, majd mindkettőt megmosva a hagymához adjuk. Néhány percen át fonnyasztjuk. Felöntjük  3-4 liter vízzel. Beleadjuk a tisztított és fokhagymanyomón áttört fokhagymát és  ízlés szerinti mennyiségű  sót, borsot. Egy forralás után dobjuk bele  a húsleves kockát is. 
    Kb. 30 percig főzzük, amíg puha nem lesz a krumpli is és a brokkoli is.
    Általában sem a burgonyának, sem a brokkolinak nem kell túl sok főzési idő, úgyhogy ennek a levesnek az elkészítése nem időigényes.
    Ezután vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük össze, majd újra tegyük vissza a tűzhelyre és egyet forraljunk rajta. A főzőtejszínt keverjük simára a liszttel és egy kevéske vízzel, majd a reszelt sajtot is adjuk hozzá, s  ezzel a keverékkel habarjuk be a levest. Jól forraljuk ki a krémlevesünket.
    Tálaláskor pirított kenyérkockákat vagy sütőben ropogósra sült sajtos kifli karikákat kínáljunk hozzá, s aki szereti adhat hozzá még frissen reszelt sajtot is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!