PUSZTA SZELET KÁLI MÓDRA
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6-8 szelet sertés karaj
  • só, bors
  • 4-5 burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 egész tojás
  • 5 dkg liszt
  • 1/2-1 dl víz
  • zsiradék a sütéshez
  • Elkészítés: A hús szeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk meg. Ezután készítsünk egy tócsni masszát. Ehhez a 4-5 burgonyát hámozzuk meg és reszeljük le. A reszelt krumplihoz adjuk hozzá a lisztet, a tojásokat, a tisztított és  fokhagymanyomón áttört fokhagymát és 1/2 dl vizet. Ha sűrűnek találnánk, adjunk még hozzá 1/2 dl-t a vízből. Majd 2 csipet sóval és borssal ízesítsük, s keverjük jól el a tócsni masszát. Az fontos, hogy folyós ne legyen, mert akkor nem tapad rá a húsra. Ebbe a krumplis keverékbe mártsuk meg a húsokat, nyomkodjuk is rá a krumplit és bő, forró zsiradékban süssük ki. Természetesen meg kell egy szűrőlapáttal fordítani és óvatosan süssük, hogy ne égjen meg a burgonya panír.
    Nagyon finom valamilyen salátával vagy párolt káposztával.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!