TOJÁSOS NOKEDLI
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 6 db tojás
  • kevés zsiradék
  • saláta, hozzá a salátaléhez : víz, cukor, ecet
  • nokedlihez: 0,5 kg liszt
  • 3 tojás
  • 1 mk. só
  • víz
  • Elkészítés: A nokedlihez a tojásokat villával kissé felverjük, hozzáadjuk a liszthez, amihez a sót is beleadtuk. S annyi vízzel- kb. 2-3 dl- dolgozzuk el, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe- amibe tettünk 1 ek. étolajat és 1 mk. sót- nokedli szaggatón kiszaggatjuk. Ha a nokedlitészta feljött a víz felszínére, még pár másodpercig főzzük és szűrővel kiszedjük. Ha kiszedtük a vízből, kevés étolajjal átkeverjük, hogy ne ragadjon össze. A 6 tojást villával  felverjük, hozzákeverjük az ízlés szerinti mennyiségű  sót és serpenyőben kevés zsiradékon rántottát készítünk belőle.
    A rántottát összekeverjük a nokedlivel, de úgy is tálalhatjuk, hogy a nokedli tetejére rakjuk a rántottát. Friss, fejes salátával szervírozzuk. Ehhez a vízből, cukorból, ecetből ízlés szerinti mennyiségből a számunkra megfelelő édes vagy savanykás salátalevet készítünk, majd a salátaléhez hozzá adjuk a salátát.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!