TOJÁSOS NOKEDLI
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
6 db tojás só kevés zsiradék saláta, hozzá a salátaléhez : víz, cukor, ecet nokedlihez: 0,5 kg liszt 3 tojás 1 mk. só víz
Elkészítés: A nokedlihez a tojásokat villával kissé felverjük, hozzáadjuk a liszthez, amihez a sót is beleadtuk. S annyi vízzel- kb. 2-3 dl- dolgozzuk el, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe- amibe tettünk 1 ek. étolajat és 1 mk. sót- nokedli szaggatón kiszaggatjuk. Ha a nokedlitészta feljött a víz felszínére, még pár másodpercig főzzük és szűrővel kiszedjük. Ha kiszedtük a vízből, kevés étolajjal átkeverjük, hogy ne ragadjon össze. A 6 tojást villával felverjük, hozzákeverjük az ízlés szerinti mennyiségű sót és serpenyőben kevés zsiradékon rántottát készítünk belőle.
A rántottát összekeverjük a nokedlivel, de úgy is tálalhatjuk, hogy a nokedli tetejére rakjuk a rántottát. Friss, fejes salátával szervírozzuk. Ehhez a vízből, cukorból, ecetből ízlés szerinti mennyiségből a számunkra megfelelő édes vagy savanykás salátalevet készítünk, majd a salátaléhez hozzá adjuk a salátát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A rántottát összekeverjük a nokedlivel, de úgy is tálalhatjuk, hogy a nokedli tetejére rakjuk a rántottát. Friss, fejes salátával szervírozzuk. Ehhez a vízből, cukorból, ecetből ízlés szerinti mennyiségből a számunkra megfelelő édes vagy savanykás salátalevet készítünk, majd a salátaléhez hozzá adjuk a salátát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!