CSIRKEMELL KOLBÁSSZAL, SAJTTAL SÜLVE
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 csirkemellfilé
  • csirkefűszersó
  • 1 lilahagyma
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg trapista sajt
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: A csirkemellet rézsútosan szeleteljük fel és szórjuk meg mindkét oldalát a fűszersóval. ( Ennek hiányában sózzuk meg a húst és szórjuk meg ételízesítővel. ) A hagymát tisztítsuk meg a héjától és karikázzuk fel. A hagyma karikákat szálaira szedjük szét. A füstölt kolbászról húzzuk le a bőrét és karikákra vágjuk fel. Annyi kolbász karikánk legyen, ahány hús szeletünk van. A sajtot reszeljük le.
    Állítsuk össze a tepsiben a sütnivaló finomságot. A tepsit kenjük ki zsiradékkal és fektessük bele a hús szeleteket. Mindegyik hús szeletre tegyünk 1-2 karika hagymát, 1 karika kolbászt és szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süssük meg. Sülés közben a kolbász füstölt íze átjárja a csirkemellet, ettől nagyon kellemes ízt fogunk kapni. ( A képen inkább az egész tepsit fotóztam le, mintha tányéron lenne, mert így jól lehet látni, ahogyan a füstölt kolbászból kisülő zsír átjárja az egész csirkemellfilét, de ettől még nem lesz zsíros, csak kellemes füstölt ízű. )
    Bármilyen körettel szervírozhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!