CSIRKEMELL KOLBÁSSZAL, SAJTTAL SÜLVE
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 csirkemellfilé
  • csirkefűszersó
  • 1 lilahagyma
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg trapista sajt
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: A kolbászos, sajtos csirkemell megint egy könnyű ebéd vagy vacsora egyszerű fogása lehet. Az előkészületekkel együtt bő 1 óra alatt el tudunk vele készülni. A csirkemellet mossuk meg és vágjuk le róla a nem oda illő részeket. Majd rézsútosan szeleteljük fel és szórjuk meg mindkét oldalát a csirkés fűszersóval. Ez a fűszersó tartalmaz sót is, így külön már nem szükséges megsózni a csirke húst. Majd hagyjuk állni néhány percig.
    A hagymát tisztítsuk meg a héjától és karikázzuk fel. 
    A hagyma karikákat azután szálaira szedjük szét. 
    A füstölt kolbászról húzzuk le a bőrét és azt is karikákra vágjuk fel. 
    Annyi kolbász karikánk legyen, ahány hús szeletünk van.
    Végül a sajtot reszeljük le.
    Állítsuk össze a tepsiben a sütnivaló finomságot. 
    A tepsit kenjük ki zsiradékkal és fektessük bele a már pár percig pihentetett hús szeleteket. 
    Mindegyik hús szeletre tegyünk 2-3 karika hagymát, 1 karika kolbászt és szórjuk meg reszelt sajttal. Takarjuk le alufóliával és helyezzük be a már 200 fokra előmelegített sütőbe és így fóliával lefedve süssük  30 percig.
    Majd vegyük le az alufóliát és még kb. 10 percig süssük tovább, míg a sajt is rápirul a kolbász és a hús tetejére.
    Sülés közben a kolbász füstölt íze átjárja a csirkemellet, ettől nagyon kellemes ízt fogunk kapni.  A képen jól látható, ahogyan a füstölt kolbászból kisülő zsír átjárja az egész csirkemellet, de ettől még nem lesz zsíros, csak kellemes füstölt ízű. 
    Amikor elkészül, szedjük ki kínáló tálra.
    Bármilyen körettel és savanyúsággal szervírozhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!