HAL BURGONYABUNDÁBAN
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 kg tonhal ( fagyasztott ) 1 kiskanálnyi mennyiségű aprított kapor só bors 5-6 nagyobb burgonya 2 tojás a püréhez pici tej és 5 dkg ráma 10 dkg trapista sajt, külön 2 ek. ráma
Elkészítés: Első lépésként készítsük el a burgonyapürét. Ehhez pucoljuk meg a krumplit és sós vízben főzzük puhára. Ha készen van, szűrjük le, krumplinyomóval törjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, s kb. 3 dkg rámát. ( Az 5 dkg rámával előbb kenjünk ki egy közepes méretű tepsit vagy jénait és a többit adjuk a burgonyához, ez lesz kb. 3 dkg. ) Keverjük jól ki és egy pici tejet csurgassunk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk. Ezt követően a sajtot reszeljük le és adjuk hozzá a krumplipüréhez, végül verjük fel habbá a tojásfehérjéket és azt is dolgozzuk bele lassan a pürébe.
A halakat, miután kiolvasztottuk, ha kell, vágjuk kisebb szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk meg mindkét oldalról és hintsük meg a vágott kaporral. A rámával kikent tepsibe fektessük bele és simítsuk a halak tetejére a tojásos, sajtos burgonyapürét. A 2 ek. margarint olvasszuk fel mikróban és ide-oda locsolgassuk a püré tetejére. Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Kapormártással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A halakat, miután kiolvasztottuk, ha kell, vágjuk kisebb szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk meg mindkét oldalról és hintsük meg a vágott kaporral. A rámával kikent tepsibe fektessük bele és simítsuk a halak tetejére a tojásos, sajtos burgonyapürét. A 2 ek. margarint olvasszuk fel mikróban és ide-oda locsolgassuk a püré tetejére. Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Kapormártással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!