CSILIS BAB EGYSZERŰEN
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg darált sertés hús
  • 2 konzerv fehér vagy vörös bab
  • 1 ek. zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • őrölt pirospaprika
  • kevés csili paprika
  • 1 konzerv kukorica
  • 1-2 dl sűrített paradicsom
  • 1-2 ek. kechup
  • víz
  • Elkészítés: Ezt az egytálételt gáztűzhelyen, lábasban  is elkészíthetjük, de akár nyáron a kertben bográcsban is megfőzhetjük. Akkor az egy remek kerti parti főzős programja lehet. De ez most lábasban készült főételként került az asztalra.

    A zsírt olvasszuk fel egy lábasban.
    A hagymát tisztítás után kockázzuk fel és adjuk a felolvadt zsírhoz. Pirítsuk meg és hintsük meg őrölt piros paprikával.  Pici vizet öntsünk alá, hogy ne égjen le a paprika.
    Adjuk hozzá a darált húst, amit sózzunk és borsozzunk meg.
    Gyakori kevergetés mellett pirítsuk meg.
    Azt követően  keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és kechupot. 
    Adjuk hozzá a konzerves fehér vagy vörös babot, amit előzőleg szűrjünk le a levétől. Mindkét féle babból elkészíthetjük.
    Majd a konzerv kukoricát csepegtessük le és szintén adjuk hozzá a darált húsos alaphoz.
    Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, s adjunk hozzá annyi csili paprikát, amennyit szeretnénk a csípősség elérésére. 
    Egy kevés majoránnával is szórjuk meg.
    Hagyjuk rotyogni és főzzük készre.
    Ez a fajta csilis bab nem igényel túl sok főzési időt a konzerves babnak köszönhetően. De fejtett babból is elkészíthető, viszont annak jóval több a főzési ideje.
    Friss, illatos kenyérrel kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!