CSILIS BAB EGYSZERŰEN
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
50 dkg darált sertés hús 2 konzerv fehér vagy vörös bab 1 ek. zsír 1 fej vöröshagyma só őrölt fekete bors majoránna őrölt pirospaprika kevés csili paprika 1 konzerv kukorica 1-2 dl sűrített paradicsom 1-2 ek. kechup víz
Elkészítés: Ezt az egytálételt gáztűzhelyen, lábasban is elkészíthetjük, de akár nyáron a kertben bográcsban is megfőzhetjük. Akkor az egy remek kerti parti főzős programja lehet. De ez most lábasban készült főételként került az asztalra.
A zsírt olvasszuk fel egy lábasban.
A zsírt olvasszuk fel egy lábasban.
A hagymát tisztítás után kockázzuk fel és adjuk a felolvadt zsírhoz. Pirítsuk meg és hintsük meg őrölt piros paprikával. Pici vizet öntsünk alá, hogy ne égjen le a paprika.
Adjuk hozzá a darált húst, amit sózzunk és borsozzunk meg.
Gyakori kevergetés mellett pirítsuk meg.
Azt követően keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és kechupot.
Adjuk hozzá a konzerves fehér vagy vörös babot, amit előzőleg szűrjünk le a levétől. Mindkét féle babból elkészíthetjük.
Majd a konzerv kukoricát csepegtessük le és szintén adjuk hozzá a darált húsos alaphoz.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, s adjunk hozzá annyi csili paprikát, amennyit szeretnénk a csípősség elérésére.
Egy kevés majoránnával is szórjuk meg.
Hagyjuk rotyogni és főzzük készre.
Ez a fajta csilis bab nem igényel túl sok főzési időt a konzerves babnak köszönhetően. De fejtett babból is elkészíthető, viszont annak jóval több a főzési ideje.
Friss, illatos kenyérrel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Friss, illatos kenyérrel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!