BOGRÁCSOS CSILISBAB EGYSZERŰEN
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
50 dkg fejtett bab 1 ek. zsír 1 fej vöröshagyma 1 darab kb. 40-50 dkg főtt, füstölt tarja só bors őrölt pirospaprika kevés csili paprika 1 konzerv kukorica 1-2 paradicsom 1-2 paprika víz
Elkészítés: Ezt az egytálételt a lányom készítette néhány barátnőjével bográcsban, de akár gáztűzhelyen, lábasban is elkészíthető.
A zsírt olvasszuk fel, a hagymát tisztítás után kockázzuk fel és adjuk a felolvadt zsírhoz. Fonnyasszuk meg és adjuk hozzá a paprikát és paradicsomot, amit szintén felkockáztunk. Pirítsuk egy kicsit, szórjuk meg őrölt pirospaprikával, majd keverjük hozzá a fejtett - nem száraz - babot. Öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, s adjunk hozzá annyi csili paprikát, amennyit szeretnénk a csípősség elérésére. Hagyjuk rotyogni. Miután félig megfőlt a bab, a tarját vágjuk csíkokra vagy kockákra és keverjük a babhoz. A konzerv kukoricát szintén adjuk hozzá és főzzük készre.
Ez a fajta csilis bab nem igényel túl sok főzési időt a fejtett babnak köszönhetően.
Friss, illatos kenyérrel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A zsírt olvasszuk fel, a hagymát tisztítás után kockázzuk fel és adjuk a felolvadt zsírhoz. Fonnyasszuk meg és adjuk hozzá a paprikát és paradicsomot, amit szintén felkockáztunk. Pirítsuk egy kicsit, szórjuk meg őrölt pirospaprikával, majd keverjük hozzá a fejtett - nem száraz - babot. Öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, s adjunk hozzá annyi csili paprikát, amennyit szeretnénk a csípősség elérésére. Hagyjuk rotyogni. Miután félig megfőlt a bab, a tarját vágjuk csíkokra vagy kockákra és keverjük a babhoz. A konzerv kukoricát szintén adjuk hozzá és főzzük készre.
Ez a fajta csilis bab nem igényel túl sok főzési időt a fejtett babnak köszönhetően.
Friss, illatos kenyérrel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!