BOGRÁCSOS CSILISBAB EGYSZERŰEN
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg fejtett bab
  • 1 ek. zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab kb. 40-50 dkg főtt, füstölt tarja
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • kevés csili paprika
  • 1 konzerv kukorica
  • 1-2 paradicsom
  • 1-2 paprika
  • víz
  • Elkészítés: Ezt az egytálételt a lányom készítette néhány barátnőjével bográcsban, de akár gáztűzhelyen, lábasban  is elkészíthető.
    A zsírt olvasszuk fel, a hagymát tisztítás után kockázzuk fel és adjuk a felolvadt zsírhoz. Fonnyasszuk meg és adjuk hozzá a  paprikát és paradicsomot, amit szintén felkockáztunk. Pirítsuk egy kicsit, szórjuk meg őrölt pirospaprikával, majd keverjük hozzá a fejtett - nem száraz - babot. Öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, s adjunk hozzá annyi csili paprikát, amennyit szeretnénk a csípősség elérésére. Hagyjuk rotyogni. Miután félig megfőlt a bab, a tarját vágjuk csíkokra vagy kockákra és keverjük a babhoz. A konzerv kukoricát szintén adjuk hozzá és főzzük készre.
    Ez a fajta csilis bab nem igényel túl sok főzési időt a fejtett babnak köszönhetően.
    Friss, illatos kenyérrel kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!