HAGYMÁS KRUMPLI
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 1 ek. zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kk. őrölt piros paprika
  • Elkészítés: Ennek a krumplis köretnek az elkészítése nagyon egyszerű, nem igényel sok időt, viszont a hagymának köszönhetően egy nagyon kellemes ízvilágot kapunk. A burgonyát pucoljuk meg, 2-3 vízben mossuk meg és sós vízben főzzük puhára. A megadott mennyiségű krumplihoz 1 teáskanál sót adhatunk. Miután megfőtt a krumpli, szűrjük le és krumplinyomóval törjük össze. Az összetörés során még hintsük meg kevéske sóval, 1-2 kávéskanállal, mert sokkal ízesebb lesz a krumpli, ha ilyenkor még utána sózunk.
    Tegyük félre az összetört burgonyát és készítsük el hozzá a hagymát.
    A hagymát tisztítsuk meg a héjától és kockázzuk fel. A sertés zsírt olvasszuk fel egy kisebb lábasban és ezen a felhevített zsíron pirítsuk meg a hagymát.
    Levéve a tűzről, adjuk hozzá az őrölt piros paprikát. 
    Majd 1-2- szer keverjük át és az egészet adjuk hozzá a tört burgonyához. 
    Jól keverjük el, hogy a pirított hagyma mindenhová jusson.
    Bármilyen húsétel mellé kitűnő párosítás.
    A fő képen majoránnás-sajtos hússal, párolt zöldséggel, tükörtojással és káposztával töltött savanyú paprikával tálaltam. 
    A leírás során látható képeken pedig sült csirkecombbal lett szervírozva. Mindkettővel kitűnő párosítás.

    Érdemes ezt az egyszerű köretet kipróbálni, nagyon kellemes ízharmóniát kapunk a sült hagymának köszönhetően!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!