BOLERÓ SZELET
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • Krém: 1 nagy doboz tejföl ( legalább 375 g )
  • 3 vaníliás cukor
  • Máz: 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 7 dl szénsavas narancs üdítő
  • Elkészítés: Ez a sütemény egy gyorsan elkészíthető süti és mindég megújítható, a máz elkészítésekor az üdítő különböző fajtáinak köszönhetően. Ugyanis lehet használni hozzá narancs, málna, meggy, stb. üdítőt. De bátran használhatunk hozzá üdítőporokat is. Kis tasakban vagy műanyag üvegecskében lehet kapni, amit aztán vízzel elvegyítve üdítőt kapunk. Ez nem lesz szénsavas ugyan, de az nem baj. Ennek a használata során viszont figyelni kell az arányokra.

    A tésztához a tojássárgáját keverjük ki a cukorral habosra, majd keverjük tovább a hozzáadott tejjel és az olajjal.
    Azután adjuk hozzá a lisztet, amiben elvegyítettük előtte már a sütőport.
    Végül a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá és egy fakanállal forgassuk bele az előbb kikevert masszába.  
    Sütőpapírral bélelt vagy zsírozott és liszttel meghintett tepsibe öntsük bele, szépen simítsuk el és előmelegített sütőben süssük készre a tésztát.
    Miután megsült, vegyük ki a tepsiből a tésztát és hűtsük ki.
    Ha sütőpapírral sült, akkor azt húzzuk le a tészta hátoldaláról. 
    A tészta megfordítása nagyon egyszerű,  a " Kétszínű meggyes szelet " receptnél meg tudjátok nézni, hogy hogyan lehet gyorsan és egyszerűen kifordítani két tálca segítségével a tepsiből a tésztát.
    Elkészítjük a krémet, ami szintén nagyon-nagyon egyszerű. 
    A tejfölt keverjük ki a vaníliás cukorral és simítsuk rá a kihűlt piskóta tetejére. 
    A mázhoz a 2 vaníliás pudingport keverjük el a cukorral és a nekünk tetszőleges üdítővel, majd főzzük fel sűrűre.  
    Még melegen simítsuk rá a tejföl tetejére. 
    Pár óra állás után már szeletelhető is finom, egyszerű sütemény.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!