BOLERÓ SZELET
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
Tészta: 4 tojás 20 dkg cukor 1 dl tej 1 dl olaj 20 dkg liszt 1 sütőpor Krém: 1 nagy doboz tejföl 3 vaníliás cukor Máz: 2 cs. vaníliás pudingpor 20 dkg cukor 7 dl üdítő ( szénsavas )
Elkészítés: Ez a sütemény egy gyorsan elkészíthető süti és mindég megújítható, a máz elkészítésekor az üdítő különböző fajtáinak köszönhetően. Ugyanis lehet használni narancs, málna, meggy - jelen esetben ezt használtam - stb. üdítőt. De bátran használhatunk hozzá üdítőporokat is, kis tasakban lehet kapni, amit aztán vízzel elvegyítve üdítőt kapunk. Ez nem lesz szénsavas, de az nem baj. Ennek a használata során viszont figyelni kell az arányokra.
A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal, a liszttel, amiben elvegyítettük a sütőport, s végül a tojásfehérje kemény habjával. Sütőpapírral bélelt vagy zsírozott és liszttel meghintett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
Elkészítjük a krémet, ami nagyon-nagyon egyszerű. A tejfölt kikeverjük a vaníliás cukorral és rásimítjuk a kihűlt piskóta tetejére. A mázhoz a 2 vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és a nekünk tetszőleges üdítővel és sűrűre főzzük. Még melegen rásimítjuk a tejföl tetejére. Pár óra állás után már szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal, a liszttel, amiben elvegyítettük a sütőport, s végül a tojásfehérje kemény habjával. Sütőpapírral bélelt vagy zsírozott és liszttel meghintett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
Elkészítjük a krémet, ami nagyon-nagyon egyszerű. A tejfölt kikeverjük a vaníliás cukorral és rásimítjuk a kihűlt piskóta tetejére. A mázhoz a 2 vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és a nekünk tetszőleges üdítővel és sűrűre főzzük. Még melegen rásimítjuk a tejföl tetejére. Pár óra állás után már szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!