MÁJAS PUFI
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 2 közepes méretű burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. zsír+zsiradék a sütéshez
  • 2 ek. liszt
  • 1 kis doboz májkrém
  • 2 tojás
  • 1 mk. só
  • 1 mk. ételízesítő
  • 1 mk. majoránna
  • Elkészítés: A májas pufi egy olyan szakácskönyvemből való, ami minden napra tartogat egy-egy étel receptet. Ehhez a feltéthez nem kell friss májat vásárolnunk, hanem májkrémmel készítjük el ezt a különlegesebb feltétet.

    Ehhez a burgonyákat pucoljuk meg, mossuk is meg és azután reszeljük le.
    Egy pici ideig félre tesszük. 
    A hagymát szintén megtisztítjuk a héjától és kockákra vágva az 1 ek. felolvasztott zsíron megfonnyasztjuk. 
    Rádobjuk a 4 gerezd fokhagymát, amit megtisztítottunk és felaprítottunk, de ezzel már nem pirítjuk, csak egyet-kettőt keverünk rajta.
    Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a májkrémet, a fűszereket, a lisztet, a félre tett reszelt burgonyát és a 2 tojást. 
    Jól kikeverjük és kanállal galuskákat szaggatva,  felforrósított, bő olajban vagy zsírban arany barnára sütjük. 
    A sütésénél vigyázzunk, mert gyorsan sül. 
    Ha már forró a zsiradék, inkább kisebbre véve utána a hőfokot, úgy süssük ki a májasakat.
    Amikor arany barnára sültek, egy papírtörlővel letakart tányérra szedjük ki, hogy a felesleges zsiradék lecsepeghessen.
    Majd az összes kisütött májas pufit tegyük egy kínáló tálra vagy tányérra, s onnan kínáljuk a főfogásunk kísérőjeként.
    Főzelékek mellé kiváló feltét.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!