MÁJAS PUFI
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
2 közepes méretű burgonya 1 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 ek. zsír+zsiradék a sütéshez 2 ek. liszt 1 kis doboz májkrém 2 tojás 1 mk. só 1 mk. ételízesítő 1 mk. majoránna
Elkészítés: A burgonyákat megpucoljuk, lereszeljük és egy kis ideig félre tesszük. A hagymát szintén megtisztítjuk a héjától és kockákra vágva az 1 ek. zsíron megfonnyassztjuk. Rádobjuk a 4 gerezd fokhagymát, amit megtisztítottunk és felaprítottunk, de ezzel már nem pirítjuk, csak egyet-kettőt keverünk rajta. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a májkrémet, a fűszereket, a lisztet, a félre tett reszelt burgonyát és a 2 tojást. Jól kikeverjük és kanállal galuskákat szaggatva, forró, bő olajban vagy zsírban arany barnára sütjük. A sütésénél vigyázzunk, mert gyorsan sül.
Főzelékek mellé kiváló feltét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Főzelékek mellé kiváló feltét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!