MÁJAS PUFI
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
2 közepes méretű burgonya 1 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 ek. zsír+zsiradék a sütéshez 2 ek. liszt 1 kis doboz májkrém 2 tojás 1 mk. só 1 mk. ételízesítő 1 mk. majoránna
Elkészítés: A májas pufi egy olyan szakácskönyvemből való. ami minden napra tartogat egy-egy étel receptet. Nem kell hozzá friss májat vásárolnunk, hanem májkrémmel készítjük el ezt a különlegesebb feltétet.
Ehhez a burgonyákat pucoljuk meg, mossuk is meg és azután reszeljük le.
Egy kis ideig félre tesszük.
A hagymát szintén megtisztítjuk a héjától és kockákra vágva az 1 ek. felolvasztott zsíron megfonnyasztjuk.
Rádobjuk a 4 gerezd fokhagymát, amit megtisztítottunk és felaprítottunk, de ezzel már nem pirítjuk, csak egyet-kettőt keverünk rajta.
Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a májkrémet, a fűszereket, a lisztet, a félre tett reszelt burgonyát és a 2 tojást.
Jól kikeverjük és kanállal galuskákat szaggatva, felforrósított, bő olajban vagy zsírban arany barnára sütjük.
A sütésénél vigyázzunk, mert gyorsan sül. Ha már forró a zsiradék, inkább kisebbre véve utána a hőfokot, úgy süssük ki a májasakat.
Amikor arany barnára sültek, egy papírtörlővel letakart tányérra szedjük ki, hogy a felesleges zsiradék lecsepeghessen.
Majd az összes kisütött májas pufit tegyük egy kínáló tálra vagy tányérra, s onnan kínáljuk a főfogásunk kísérőjeként.
Főzelékek mellé kiváló feltét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!