RIZIBIZI
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
2 csésze rizs 4 csésze víz 1 kisebb ek. zsír, só ételízesítő 20-30 dkg borsó
Elkészítés: A rizst mossuk meg és alaposan csurgassuk le egy szűrőben, így jól lecsepegtethetjük alóla a vizet. Egy lábasba olvasszuk fel a zsiradékot és adjuk hozzá a lecsepegtetett rizst. Pirítsuk üvegesre, majd öntsük hozzá a rizs kétszeresének megfelelő mennyiségű vizet, azaz 4 csészényit. A méréshez ugyanazt a csészét használjuk a rizsnél is és a víznél is. Ízlés szerint sózzuk meg és szórjuk meg ételízesítővel is. Hagyjuk egyet-kettőt forrni, majd ezután vegyük a lángot takarékra és ha van lángelosztónk, azt is használjuk . S így pároljuk meg, s ilyen lassú párolás mellett nem lesz mancsos a rizsünk. Közben sós, ételízesítős vízben főzzük meg a borsót is. Ha meg van, szűrjük le. Amikor a rizs is készen van, keverjük össze a borsóval.
Tálaláskor nagyon mutatós, ha egy csészébe vagy bármilyen más formába szedünk belőle és kiborítjuk a tányérra. A fotón is így látható a gomba mártás és a hamis vagdalt kíséretében.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tálaláskor nagyon mutatós, ha egy csészébe vagy bármilyen más formába szedünk belőle és kiborítjuk a tányérra. A fotón is így látható a gomba mártás és a hamis vagdalt kíséretében.
Jó étvágyat kívánok hozzá!