FÜSTÖLT SZALONNÁS FŰSZERES CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
8-10 alsó csirkecomb ( de a mennyiséget mindenki maga szabja meg ) 8-10 vékony szelet füstölt szalonna 3-4 gerezd fokhagyma só sült csirke fűszerkeverék kevés zsiradék kevés víz alufólia
Elkészítés: A csirkecombokat, amiket sütni szeretnénk, készíthetjük egész combokból is, de lehet csak felső vagy csak alsó combot is használni. Jelen esetben és csak alsó combokat vásároltam. A combok mennyisége természetesen egyénileg megszabható és a szalonna szeletekből is annyi kell, amennyi combunk van.
A csirkecombokat sózzuk meg, szórjuk meg a csirke fűszerkeverékkel. Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal, helyezzük bele a combokat. Mindegyik comb tetejére tegyünk egy kis szelet szalonnát, amit előtte vagdossunk be az egyik oldalán. A fokhagymát pucoljuk meg és dobjuk a combok mellé. Öntsünk a tepsibe kb. 1 dl vizet és fedjük le a tepsit alufóliával. Előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát, majd vegyük le az alufóliát és süssük még addig, amíg a szalonna megpirul.
Bármilyen körettel szervírozható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A csirkecombokat sózzuk meg, szórjuk meg a csirke fűszerkeverékkel. Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal, helyezzük bele a combokat. Mindegyik comb tetejére tegyünk egy kis szelet szalonnát, amit előtte vagdossunk be az egyik oldalán. A fokhagymát pucoljuk meg és dobjuk a combok mellé. Öntsünk a tepsibe kb. 1 dl vizet és fedjük le a tepsit alufóliával. Előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát, majd vegyük le az alufóliát és süssük még addig, amíg a szalonna megpirul.
Bármilyen körettel szervírozható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!