FÜSTÖLT SZALONNÁS FŰSZERES CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 8-10 alsó csirkecomb ( de a mennyiséget mindenki maga szabja meg )
  • 8-10 vékony szelet füstölt szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • sült csirke fűszerkeverék
  • kevés zsiradék
  • kevés víz
  • alufólia
  • Elkészítés: A csirkecombokat, amiket sütni szeretnénk, készíthetjük egész combokból is, de lehet csak felső vagy csak alsó combot is használni. Jelen esetben és csak alsó combokat vásároltam. A combok mennyisége természetesen  egyénileg megszabható és a szalonna szeletekből is annyi kell, amennyi combunk van.
    A csirkecombokat sózzuk meg, szórjuk meg a csirke fűszerkeverékkel. Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal, helyezzük bele a combokat. Mindegyik comb tetejére tegyünk egy kis szelet szalonnát, amit előtte vagdossunk be az egyik oldalán. A fokhagymát pucoljuk meg és dobjuk a combok mellé. Öntsünk a tepsibe kb. 1 dl vizet és fedjük le a tepsit alufóliával. Előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát, majd vegyük le az alufóliát és süssük még addig, amíg a szalonna megpirul.
    Bármilyen körettel szervírozható.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!