BROKKOLI FŐZELÉK VIRSLIVEL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 40-50 dkg brokkoli
  • só, ételízesítő
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • ecet
  • kb. 1 l tej
  • 6 db virsli
  • rántáshoz: 1 ek. zsír
  • 2-3 lapos ek. liszt
  • 2 kk. őrölt piros paprika
  • Elkészítés: Brokkoliból nem túl gyakran szoktam készíteni főzeléket, de néhány alkalommal már elkészítettem a családomnak. Szerintem nem bonyolult ez sem, bárki könnyedén elkészítheti.
    A brokkolit szedjük rózsáira, jól mossuk meg és annyi vízben, amennyi ellepi, főzzük puhára.
    A főzővízbe tegyünk egy kevés sót, ételízesítőt és  1-2 gerezd fokhagymát, amit pucoljunk le a héjától és vágjunk kis szeletekre. Majd egy kanál ecetet is adjunk hozzá, de a végén kóstolás után még ízesíthetjük ecettel, ha savanykásabban szeretnénk.
    Ha puha a brokkoli, készítsünk rántást. Ehhez a  zsírt felolvasztjuk és a lisztet megpirítjuk benne. Hozzáadjuk az őrölt piros paprikát  és felöntjük egy kevés hideg tejjel. Kézi habverővel simára keverjük és a brokkolit berántjuk, besűrítjük vele. Állandó keverés mellett annyi tejet adjunk még hozzá, amennyi szükséges a kellő sűrűség eléréséhez. Jól kiforraljuk és kóstolás után még ízesíthetjük sóval, illetve ecettel.
    A virslit forrásban lévő vízben megfőzzük, de előtte az egyik oldalát vagdossuk be kocka mintára, így nagyon mutatós lesz.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!