BROKKOLI FŐZELÉK VIRSLIVEL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
40-50 dkg brokkoli só, ételízesítő 1-2 gerezd fokhagyma ecet kb. 1 l tej 6 db virsli rántáshoz: 1 ek. zsír 2-3 lapos ek. liszt 2 kk. őrölt piros paprika
Elkészítés: Brokkoliból nem túl gyakran szoktam készíteni főzeléket, de néhány alkalommal már elkészítettem a családomnak. Szerintem nem bonyolult ez sem, bárki könnyedén elkészítheti.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A brokkolit szedjük rózsáira, jól mossuk meg és annyi vízben, amennyi ellepi, főzzük puhára.
A főzővízbe tegyünk egy kevés sót, ételízesítőt és 1-2 gerezd fokhagymát, amit pucoljunk le a héjától és vágjunk kis szeletekre. Majd egy kanál ecetet is adjunk hozzá, de a végén kóstolás után még ízesíthetjük ecettel, ha savanykásabban szeretnénk.
Ha puha a brokkoli, készítsünk rántást. Ehhez a zsírt felolvasztjuk és a lisztet megpirítjuk benne. Hozzáadjuk az őrölt piros paprikát és felöntjük egy kevés hideg tejjel. Kézi habverővel simára keverjük és a brokkolit berántjuk, besűrítjük vele. Állandó keverés mellett annyi tejet adjunk még hozzá, amennyi szükséges a kellő sűrűség eléréséhez. Jól kiforraljuk és kóstolás után még ízesíthetjük sóval, illetve ecettel.
A virslit forrásban lévő vízben megfőzzük, de előtte az egyik oldalát vagdossuk be kocka mintára, így nagyon mutatós lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!