TANYASI KOLBÁSZOS-BURGONYÁS SÜLT TÉSZTA
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
5 dkg ráma 5 dkg füstölt szalonna 1 fej hagyma 1 tk. őtölt piros paprika só bors ételízesítő kevés étolaj 40 dkg burgonya 25 dkg fodros nagykocka tészta 20 dkg füstölt kolbász
Elkészítés: A tésztát forró, lobogó sós vízben kevés olajjal együtt kifőzzük. Leszűrjük és félre tesszük.
A hagymát és a szalonnát is vágjuk fel kockára. A rámát olvasszuk fel és fonnyasszuk meg rajta a hagymát és a szalonnát. Adjuk hozzá a piros paprikát, kevés vízzel öntsük fel. Tegyünk bele sót, borsot, ételízesítőt. A burgonyát pucoljuk meg, mossuk meg s vágjuk kockákra, majd adjuk a hagymás alaphoz. Főzzük készre, de a főzés felénél adjuk hozzá a kolbászt, amit előzőleg karikázzunk fel. Miután megfőtt a kolbászos-burgonyás pörkölt, keverjük össze a félretett tésztával. Egy akkora serpenyőbe, amekkorába ez a mennyiség belefér, tegyünk egy kevés olajat és öntsük bele a tésztás keveréket. Pirítsuk egy pár percig és tálra kiborítva tálaljuk. ( Sajnos egyben már nem tudtam lefényképezni, mert már gyorsan tányérokra került az ebéd. )
Bármilyen savanyúsággal tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A hagymát és a szalonnát is vágjuk fel kockára. A rámát olvasszuk fel és fonnyasszuk meg rajta a hagymát és a szalonnát. Adjuk hozzá a piros paprikát, kevés vízzel öntsük fel. Tegyünk bele sót, borsot, ételízesítőt. A burgonyát pucoljuk meg, mossuk meg s vágjuk kockákra, majd adjuk a hagymás alaphoz. Főzzük készre, de a főzés felénél adjuk hozzá a kolbászt, amit előzőleg karikázzunk fel. Miután megfőtt a kolbászos-burgonyás pörkölt, keverjük össze a félretett tésztával. Egy akkora serpenyőbe, amekkorába ez a mennyiség belefér, tegyünk egy kevés olajat és öntsük bele a tésztás keveréket. Pirítsuk egy pár percig és tálra kiborítva tálaljuk. ( Sajnos egyben már nem tudtam lefényképezni, mert már gyorsan tányérokra került az ebéd. )
Bármilyen savanyúsággal tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!