ANANÁSZOS CSIRKEMELLES RIZS
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1/2 doboz darabolt ananász
  • 1 csirkemellfilé
  • 2 csésze rizs
  • 4 csésze víz
  • bors
  • ételízesítő
  • zsiradék
  • Elkészítés: Tulajdonképpen ez egy egytálétel, amit nagyon könnyen elkészíthetünk. A csirkés, ananászos rizs mellé nem biztos, hogy savanyúság illene, de önmagában fogyasztva semmi különleges nincs benne. Így egy nyers sárgarépás, káposztás, saláta leveles salátát ajánlanék mellé.
    A főételhez a csirkemellet csíkozzuk  vagy kockázzuk fel, kinek melyik a szimpatikusabb. Egy serpenyőben kevés zsiradékon pirítsuk kissé meg, majd sózzuk, borsozzuk, s  ételízesítővel is ízesítsük.  Egy kevés vizet öntsünk alá, s  fedő alatt pároljuk készre. Amíg párolódik, elkészítjük a rizst is. 
    A rizst megmossuk és alaposan leszűrjük., olyannyira, hogy semmi víz ne maradjon alatta. Kevés zsiradékot hevítsünk fel egy lábasban. A leszűrt rizst a zsiradékhoz adjuk és pár percig többször megkeverve üvegesre hevítjük, pirítjuk.
    Felöntjük a rizsnek megfelelően kétszeres mennyiségű vízzel, azaz  4 csésze vízzel. ( Ugyanazt a csészét használjuk a víz kimérésénél is, mint a rizs mérésekor. ) Sózzuk és meghintjük kevés ételízesítővel. Felforraljuk és hagyjuk addig főlni, amíg magába szívja a vizet.
    Amint elfőtte már majdnem a levét, takarékra vesszük a lángot, ha van lángelosztónk, azt is használjuk a takarék láng mellett. S így ilyen kevés tűz használata mellett pároljuk meg készre a rizst. Ha ilyen lassan és lángelosztóval párolódik, nem lesz mancsos a rizs. 
    Ha a  csirkemell is megpárolódott, adjuk hozzá az ananászt, forraljunk rajta egyet-kettőt és már készen is van, hiszen az ananásszal nem kell sokáig főlnie, csak át kell forgatni a húst a gyümölccsel, hogy az ízek összeérjenek. Végül a  megfőtt rizst keverjük össze az ananászos csirkemellel és már tálalható is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!