KEFÍRES SÜTEMÉNY VANÍLIA MÁRTÁSSAL
EGYSZERŰ | KIADÓS | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • Kefíres sütihez: 1 nagy pohár ( 325 g ) kefír
  • 4 dl liszt
  • 3 dl kristálycukor
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 tojás
  • bármilyen gyümölcs: barack, meggy, cseresznye
  • tetejére : porcukor
  • vanília mártáshoz: 4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. liszt
  • 1 l tej
  • 5 dkg ráma
  • 2 vaníliás cukor
  • Elkészítés: Ezt a süteményt önmagában is, porcukorral meghintve  fogyaszthatjuk, de vaníliamártással szervírozva még finomabb.
    A kefíres sütihez a gyümölcsök kivételével mindent jól kikeverünk és rámával kikent és kilisztezett tepsibe öntjük a masszát. A tetejét kirakjuk a nekünk tetsző gyümölcsökkel és előmelegített sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt. A megadott mennyiségeket nem írtam el, én is így jutottam a recepthez. Ezért mércés mérőedényt használjunk vagy 1-2 dl-es poharat.
    Készítsük el a vaníliamártást. A  tojások sárgáját keverjük ki a liszttel, a cukorral és a tejjel és mindezt gőz fölött főzzük fel. Majd miután besűrűsödött és levettük a gőzről, rögtön keverjük hozzá a rámát és a vaníliás cukrot. A süteményt kihűlés után hintsük meg porcukorral és vágjuk fel kockákra. A vaníliamártással együtt kínáljuk. ( Jelenleg barack kompóttal készült a sütemény. )

    Jó étvágyat kívánok hozzá!