KEFÍRES SÜTEMÉNY VANÍLIA MÁRTÁSSAL
EGYSZERŰ | KIADÓS | GYORS
HOZZÁVALÓK
Kefíres sütihez: 1 nagy pohár ( 325 g ) kefír 4 dl liszt 3 dl kristálycukor 1 sütőpor 1 vaníliás cukor 1 dl étolaj 2 tojás bármilyen gyümölcs: barack, meggy, cseresznye tetejére : porcukor vanília mártáshoz: 4 tojássárgája 10 dkg cukor 2 ek. liszt 1 l tej 5 dkg ráma 2 vaníliás cukor
Elkészítés: Ezt a süteményt önmagában is, porcukorral meghintve fogyaszthatjuk, de vaníliamártással szervírozva még finomabb.
A kefíres sütihez a gyümölcsök kivételével mindent jól kikeverünk és rámával kikent és kilisztezett tepsibe öntjük a masszát. A tetejét kirakjuk a nekünk tetsző gyümölcsökkel és előmelegített sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt. A megadott mennyiségeket nem írtam el, én is így jutottam a recepthez. Ezért mércés mérőedényt használjunk vagy 1-2 dl-es poharat.
Készítsük el a vaníliamártást. A tojások sárgáját keverjük ki a liszttel, a cukorral és a tejjel és mindezt gőz fölött főzzük fel. Majd miután besűrűsödött és levettük a gőzről, rögtön keverjük hozzá a rámát és a vaníliás cukrot. A süteményt kihűlés után hintsük meg porcukorral és vágjuk fel kockákra. A vaníliamártással együtt kínáljuk. ( Jelenleg barack kompóttal készült a sütemény. )
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A kefíres sütihez a gyümölcsök kivételével mindent jól kikeverünk és rámával kikent és kilisztezett tepsibe öntjük a masszát. A tetejét kirakjuk a nekünk tetsző gyümölcsökkel és előmelegített sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt. A megadott mennyiségeket nem írtam el, én is így jutottam a recepthez. Ezért mércés mérőedényt használjunk vagy 1-2 dl-es poharat.
Készítsük el a vaníliamártást. A tojások sárgáját keverjük ki a liszttel, a cukorral és a tejjel és mindezt gőz fölött főzzük fel. Majd miután besűrűsödött és levettük a gőzről, rögtön keverjük hozzá a rámát és a vaníliás cukrot. A süteményt kihűlés után hintsük meg porcukorral és vágjuk fel kockákra. A vaníliamártással együtt kínáljuk. ( Jelenleg barack kompóttal készült a sütemény. )
Jó étvágyat kívánok hozzá!