KÓKUSZOS HÁROMSZÖGEK
HOZZÁVALÓK
  • tésztához: 6 tojás
  • 6 ek. víz
  • 12 ek. cukor
  • 12 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • krémhez: 3 dl tej
  • 2 púpozott ek. liszt
  • 15 dkg ráma
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • kakaós krémhez: 2 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 3 ek. kakaó
  • 10 dkg ráma
  • 2 csapott ek. liszt
  • külön: rumaroma
  • 2 0 dkg kókuszreszelék
  • Elkészítés:

    Tészta: 6 tojássárgáját elkeverünk 6 ek vízzel, majd 12 ek. cukorral és 12 ek. liszttel, amibe belekevertük a sütőport. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk az előző masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, kihűtjük, kettévágjuk és megtöltjük krémmel.

    Krém: A 3 dl tejben sűrűre főzzük a 2 ek. lisztet és kihűtjük. A rámát kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a besamelünk, összekeverjük a rámás keverékkel.

    Ha megtöltöttük a piskótát akkor daraboljuk fel háromszögekre. Én úgy szoktam a leggyorsabban ezt végezni, hogy először kockákra vágom, majd azokat vágom átlósan ketté.

    Ezt követően elkészítjük a kakaós krémet.

    Kakaós krém: A felsorolt hozzávalókból nem túl sűrű krémet főzünk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd adjunk hozzá egy kevés rumaromát.

    Ezután a krémmel töltött háromszögeket egyenként mártogassuk bele a kakaós krémbe. A mártogatást úgy a legcélszerűbb megoldani, hogy húsfogó villával
    fogjuk meg a piskótát és körös-körül mártsuk a kakaós krémbe, így nem
    leszünk nyakig krémesek. Majd forgassuk meg kókuszreszelékben. A munkálatokkal úgy érdemes haladni, hogy 4-5 háromszöget megmártunk a krémben, azt követően a kókuszreszelékben. S tesszük ezt mindaddig, míg tart a sütiből.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!