KÓKUSZOS HÁROMSZÖGEK
HOZZÁVALÓK
tésztához: 6 tojás 6 ek. víz 12 ek. cukor 12 ek. liszt 1/2 cs. sütőpor krémhez: 3 dl tej 2 púpozott ek. liszt 15 dkg ráma 15 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor kakaós krémhez: 2 dl tej 25 dkg cukor 3 ek. kakaó 10 dkg ráma 2 csapott ek. liszt külön: rumaroma 2 0 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Tészta: 6 tojássárgáját elkeverünk 6 ek vízzel, majd 12 ek. cukorral és 12 ek. liszttel, amibe belekevertük a sütőport. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk az előző masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, kihűtjük, kettévágjuk és megtöltjük krémmel.
Krém: A 3 dl tejben sűrűre főzzük a 2 ek. lisztet és kihűtjük. A rámát kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a besamelünk, összekeverjük a rámás keverékkel.
Ha megtöltöttük a piskótát akkor daraboljuk fel háromszögekre. Én úgy szoktam a leggyorsabban ezt végezni, hogy először kockákra vágom, majd azokat vágom átlósan ketté.
Ezt követően elkészítjük a kakaós krémet.
Kakaós krém: A felsorolt hozzávalókból nem túl sűrű krémet főzünk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd adjunk hozzá egy kevés rumaromát.
Ezután a krémmel töltött háromszögeket egyenként mártogassuk bele a kakaós krémbe. A mártogatást úgy a legcélszerűbb megoldani, hogy húsfogó villával
fogjuk meg a piskótát és körös-körül mártsuk a kakaós krémbe, így nem
leszünk nyakig krémesek. Majd forgassuk meg kókuszreszelékben. A munkálatokkal úgy érdemes haladni, hogy 4-5 háromszöget megmártunk a krémben, azt követően a kókuszreszelékben. S tesszük ezt mindaddig, míg tart a sütiből.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tészta: 6 tojássárgáját elkeverünk 6 ek vízzel, majd 12 ek. cukorral és 12 ek. liszttel, amibe belekevertük a sütőport. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk az előző masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, kihűtjük, kettévágjuk és megtöltjük krémmel.
Krém: A 3 dl tejben sűrűre főzzük a 2 ek. lisztet és kihűtjük. A rámát kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a besamelünk, összekeverjük a rámás keverékkel.
Ha megtöltöttük a piskótát akkor daraboljuk fel háromszögekre. Én úgy szoktam a leggyorsabban ezt végezni, hogy először kockákra vágom, majd azokat vágom átlósan ketté.
Ezt követően elkészítjük a kakaós krémet.
Kakaós krém: A felsorolt hozzávalókból nem túl sűrű krémet főzünk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd adjunk hozzá egy kevés rumaromát.
Ezután a krémmel töltött háromszögeket egyenként mártogassuk bele a kakaós krémbe. A mártogatást úgy a legcélszerűbb megoldani, hogy húsfogó villával
fogjuk meg a piskótát és körös-körül mártsuk a kakaós krémbe, így nem
leszünk nyakig krémesek. Majd forgassuk meg kókuszreszelékben. A munkálatokkal úgy érdemes haladni, hogy 4-5 háromszöget megmártunk a krémben, azt követően a kókuszreszelékben. S tesszük ezt mindaddig, míg tart a sütiből.
Jó étvágyat kívánok hozzá!