ALMÁS KRÉMES
KIADÓS | ÜNNEPI | HÚSVÉT
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg alma
  • 2-3 ek. kristálycukor
  • 1 kk. fahéj
  • Piskóta: 8 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
  • Krém: 2 tejszínes pudingpor
  • 7 dl tej
  • 1ek. zselatin
  • 15 dkg porcukor
  • 12,5 dkg ráma
  • 1 vaníliás cukor
  • Teteje: 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg ráma
  • Elkészítés: Ezt a süteményt szintén egy kedves ismerős készítette, a fiam barátnőjének az édesanyja.

    Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat és szeleteljük vékonyra. A tepsibe tegyünk egy sütőpapírt és a sütőpapírra rakjuk le sorban az almát. Az almák tetejét hintsük meg fahéjas cukorral. Készítsük el a piskótát. A 8 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá a 8 ek. cukorral, majd adjuk hozzá a 8 tojássárgáját. Ezután keverjük bele a 8 ek. lisztet és a sütőport. Válasszuk ketté a masszát és az egyik felébe dolgozzuk bele a kakaót. A tepsibe lerakott almákra simítsuk rá a fehér piskóta masszát, majd erre öntsük rá a kakaósat. A fakanál végével kicsit cifrázzuk meg. Előmelegített sütőben süssük készre kb. 30 perc alatt. 
    Miután megsült, hűtsük ki, s borítsuk ki a tepsiből. Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, itt láthatók a megsült almák.  Ez lesz a süti teteje, erre kerül a krém. 
    Ehhez a tejszínes pudingport főzzük sűrűre a tejjel. 
    A zselatint közben 1/2 dl vízben langyosítsuk meg és amikor már csak langyos a puding, keverjük hozzá és végül a pudingot hűtsük ki.  A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és keverjük el a kihűlt pudinggal. 
    A krémet simítsuk ezután az alma tetejére. 
    A krém tetejére készítsük el a csokimázat.
    Ehhez gőz fölött olvasszuk fel a csokit a rámával, majd simítsuk a krémre. Másnapig hagyjuk állni és kockákra felszeletelve kínáljuk.
    Nagyon fincsi!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!