ALMÁS KRÉMES
KIADÓS | ÜNNEPI | HÚSVÉT
HOZZÁVALÓK
1 kg alma 2-3 ek. kristálycukor 1 kk. fahéj Piskóta: 8 tojás 8 ek. cukor 8 ek. liszt 1 sütőpor 2 ek. kakaópor Krém: 2 tejszínes pudingpor 7 dl tej 1ek. zselatin 15 dkg porcukor 12,5 dkg ráma 1 vaníliás cukor Teteje: 10 dkg étcsokoládé 5 dkg ráma
Elkészítés: Ezt a süteményt szintén egy kedves ismerős készítette, a fiam barátnőjének az édesanyja.
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat és szeleteljük vékonyra. A tepsibe tegyünk egy sütőpapírt és a sütőpapírra rakjuk le sorban az almát. Az almák tetejét hintsük meg fahéjas cukorral. Készítsük el a piskótát. A 8 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá a 8 ek. cukorral, majd adjuk hozzá a 8 tojássárgáját. Ezután keverjük bele a 8 ek. lisztet és a sütőport. Válasszuk ketté a masszát és az egyik felébe dolgozzuk bele a kakaót. A tepsibe lerakott almákra simítsuk rá a fehér piskóta masszát, majd erre öntsük rá a kakaósat. A fakanál végével kicsit cifrázzuk meg. Előmelegített sütőben süssük készre kb. 30 perc alatt.
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat és szeleteljük vékonyra. A tepsibe tegyünk egy sütőpapírt és a sütőpapírra rakjuk le sorban az almát. Az almák tetejét hintsük meg fahéjas cukorral. Készítsük el a piskótát. A 8 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá a 8 ek. cukorral, majd adjuk hozzá a 8 tojássárgáját. Ezután keverjük bele a 8 ek. lisztet és a sütőport. Válasszuk ketté a masszát és az egyik felébe dolgozzuk bele a kakaót. A tepsibe lerakott almákra simítsuk rá a fehér piskóta masszát, majd erre öntsük rá a kakaósat. A fakanál végével kicsit cifrázzuk meg. Előmelegített sütőben süssük készre kb. 30 perc alatt.
Miután megsült, hűtsük ki, s borítsuk ki a tepsiből. Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, itt láthatók a megsült almák. Ez lesz a süti teteje, erre kerül a krém.
Ehhez a tejszínes pudingport főzzük sűrűre a tejjel.
A zselatint közben 1/2 dl vízben langyosítsuk meg és amikor már csak langyos a puding, keverjük hozzá és végül a pudingot hűtsük ki. A rámát keverjük ki a kétféle cukorral és keverjük el a kihűlt pudinggal.
A krémet simítsuk ezután az alma tetejére.
A krém tetejére készítsük el a csokimázat.
Ehhez gőz fölött olvasszuk fel a csokit a rámával, majd simítsuk a krémre. Másnapig hagyjuk állni és kockákra felszeletelve kínáljuk.
Nagyon fincsi!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!