TEJFÖLÖS HAL RIZZSEL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
1 cs. fagyasztott tonhal 1 fej hagyma 1 ek. zsír 2 dl tejföl 1 ek. liszt só bors halakhoz való fűszerkeverék vagy ízvarázs ételízesítő
Elkészítés: A tejfölös halat készíthetjük friss halból, de abban az esetben mindenképpen filézett halat vásároljunk. Vagy ha a párunk fogta a halat a horgászat során, akkor mindenképp ki kell filézni a halacska húsát. Én ezt a főételt nem friss halból készítettem, hanem fagyasztott halhúsból.
A halat a felhasználás előtt először kiolvasztjuk, majd vízzel leöblítjük és azután felcsíkozzuk.
A csíkokra vágott halat besózzuk és kb. 10 percet állni hagyjuk.
A hagymát lepucoljuk a héjától és felkockázzuk, s a felhevített zsíron üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a halat, borsozzuk és meghintjük vagy halakhoz való fűszerkeverékkel vagy az ételízesítőnek azzal a fajtájával, ami a halakhoz is kitűnő.
De mindezek hiányában a sima ételízesítő is kellemes ízt ad.
Átkeverjük és felöntjük kevés vízzel és megpároljuk.
Átkeverjük és felöntjük kevés vízzel és megpároljuk.
A halnak a főzési ideje igen kevés, úgyhogy nem igényel hosszú párolási időt.
Amint készre pároltuk a halunkat, a tejfölt kikeverjük a liszttel és besűrítjük vele a halas ételünket. Jól forraljuk ki és ezzel el is készültünk a halas főétellel.
mellé párolt rizst tálaljuk.
A rizs elkészítését megtalálhatod a receptek között.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!