TEJFÖLÖS HAL RIZZSEL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. fagyasztott tonhal
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. zsír
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • bors
  • halakhoz való fűszerkeverék vagy ízvarázs ételízesítő
  • Elkészítés: A tejfölös halat készíthetjük friss halból, de abban az esetben mindenképpen filézett halat vásároljunk. Vagy ha a párunk fogta a halat a horgászat során, akkor mindenképp ki kell filézni a halacska húsát. Én ezt a főételt nem friss halból készítettem, hanem fagyasztott halhúsból.
    A halat a felhasználás előtt először kiolvasztjuk, majd vízzel leöblítjük és azután felcsíkozzuk.
    A csíkokra vágott halat besózzuk és kb. 10 percet állni hagyjuk. 
    A hagymát lepucoljuk a héjától és felkockázzuk, s  a felhevített zsíron üvegesre pirítjuk. 
    Hozzáadjuk a halat, borsozzuk és meghintjük vagy halakhoz való fűszerkeverékkel vagy az ételízesítőnek azzal a fajtájával, ami a halakhoz is kitűnő. 
    De mindezek hiányában a sima ételízesítő is kellemes ízt ad.
    Átkeverjük és felöntjük kevés vízzel és megpároljuk. 
    A halnak a főzési ideje igen kevés, úgyhogy nem igényel hosszú párolási időt.
    Amint készre pároltuk a halunkat, a tejfölt kikeverjük a liszttel és besűrítjük vele a halas ételünket. Jól forraljuk ki és ezzel el is készültünk a halas főétellel.
    mellé párolt rizst tálaljuk. 
    A rizs elkészítését megtalálhatod a receptek között.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!