DIÓS TÉSZTA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
1 cs. fodrosmetélt 20-25 dkg darált dió 20 dkg cukor pici étolaj
Elkészítés: A tészták között is ez az egyik leggyorsabban elkészíthető tésztás étel. Bár ha valaki házilag gyúrt tésztából készíti - akkor, frissen - abban az esetben bizony időigényesebb.
De ez a főétel kész, bolti tésztából van.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük. / Én mindég teszek a főzővízbe egy pici étolajat is. /
Leszűrjük és egy kevés étolaj hozzáadásával átkeverjük.
A darált diót összekeverjük a cukorral, majd a tésztával elvegyítjük.
A diót mi magunk is megdarálhatjuk, de készen is kapható az üzletekben.
Bár szerintem amit az ABC-ben vásárolunk, az nem olyan aromás ízű, mint amit a tálalás előtt, frissiben darálunk meg.
Gyorsan elkészíthető, finom étel, bárkinek szívesen ajánlom.
Az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!