DIÓS TÉSZTA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. fodrosmetélt
  • 20-25 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • pici étolaj
  • Elkészítés: A tészták között is ez az egyik leggyorsabban elkészíthető tésztás étel. Bár ha valaki házilag gyúrt tésztából készíti - akkor, frissen - abban az esetben bizony időigényesebb.
    De ez a főétel kész, bolti tésztából van. 
    A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük. / Én mindég teszek a főzővízbe egy pici étolajat is. / 
    Leszűrjük és egy kevés étolaj hozzáadásával átkeverjük. 
    A darált diót összekeverjük a cukorral, majd a tésztával elvegyítjük. 
    A diót mi magunk is megdarálhatjuk, de készen is kapható az üzletekben.
    Bár szerintem amit az ABC-ben vásárolunk, az nem olyan aromás ízű, mint amit a tálalás előtt, frissiben darálunk meg.

    Gyorsan elkészíthető, finom étel, bárkinek szívesen ajánlom.
    Az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!