KENYÉRTÖLTELÉK
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 5 egész szelet kenyér
  • 2 tojás
  • 2 dl víz
  • őrölt bors, ételízesítő
  • majoránna
  • petrezselyemzöld
  • alufólia
  •  Ennek a köretnek az elkészítése nagyon egyszerű. S tálaláskor nagyon mutatós is, amellett, hogy nagyon ízletes. Főként mártásos, szaftos húsok mellé ajánlom.

    Elkészítés: A kenyér szeleteket kockázzuk fel. ( Nagyon szépen, morzsa nélkül, kenyérszakadás nélkül fel lehet kockázni, ha mindezt ollóval végezzük. Nekem a konyhámban van egy ollóm, amit csak konyhai célokra használok. )
    A 2 nyers tojást keverjük el a 2 dl vízzel, adjuk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket,  a petrezselyemzöldet, amit előtte aprítsunk fel. Jól keverjük össze és ezzel a keverékkel öntsük le a kenyeret. Keverjük át. ( A kenyér fajtája lehet fehér kenyér, félbarna kenyér, rozskenyér vagy akár fele-fele arányú. ) Ha túl száraznak találjuk a keveréskor a tölteléket, - de nem kell mancsosnak lennie - adjunk még hozzá 1/2 dl vizet. A víz aránya a kenyerek és tojások nagyságától függ.  Ebből a masszából készítsünk 2-3 rudat. Egy alufólia darabot terítsünk ki az asztalon, egy csíkban helyezzünk rá a kenyértöltelékből és tekerjük be az alufóliába. A két végét csavarjuk jól meg. Olyan legyen, mint egy szaloncukor. Végezzük ezt el még 1-2-szer, tehát 2-3 rudat készítsünk. Forrásban lévő vízbe tegyük bele a kenyér rudakat és főzzük 30 percig. A főzés során 1-2-szer fordítsunk rajta. ( A vízben a főzés alatt az alufólia kívülről elszíneződik egy kicsit, de ez semmilyen gondot nem okoz az ételben. )

    A félóra leteltével vegyük ki a vízből, várjunk pár percet, hogy hűljön egy picit és vegyük le róla az alufóliát. Végül szeleteljük fel.
    Legutóbb tejszínes, mustáros májhoz tálaltam. Ezt a receptet is megtalálhatod az oldalon.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!