AMERIKAI KRÉMES
KIADÓS | ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP

HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 20 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 7 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 1 ek. kakaópor
  • 15 ek. víz
  • Krém: 7 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 2 vaníliás pdingpor
  • 6 ek. cukor
  • 5 dl tej
  • Teteje: 5 dl tejszín
  • 1 habfixáló
  • reszelt csokoládé
  • Elkészítés: Erről a sütiről sajnos nem sikerült fotót készíteni, valamiért lemaradt. De ígérem, hamarosan újra elkészítem és lefotózom.
    De a recept adott, aki szeretné, készítse el a családnak.
    A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és jól eldolgozzuk. Egy tepsit  kenjük ki zsiradékkal és lisztezzük ki. Vagy használhatunk sütőpapírt is.
    Öntsük bele a keveréket és 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. 
    A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral. A pudingport elkeverjük a tejjel és a 6 ek. cukorral és sűrűre főzzük. Még forró állapotában belekeverjük a felvert habot. Miután 20 percig sült a tészta, kivesszük a sütőből és rásimítjuk a krémet. Ezután visszarakjuk a sütőbe és tovább sütjük még 10-15 percig. Amikor kivettük végleg a sütőből, kihűtjük. A tetejére felverjük a tejszínt a habfixálóval és rásimítjuk a kihűlt sütire. A tejszínhab tetejére pedig csokoládét reszelünk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!