AMERIKAI KRÉMES
KIADÓS | ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP

HOZZÁVALÓK
Tészta: 20 dkg liszt 1 sütőpor 7 tojássárgája 25 dkg cukor 1 ek. kakaópor 15 ek. víz Krém: 7 tojásfehérje 20 dkg cukor 2 vaníliás pdingpor 6 ek. cukor 5 dl tej Teteje: 5 dl tejszín 1 habfixáló reszelt csokoládé
Elkészítés: Erről a sütiről sajnos nem sikerült fotót készíteni, valamiért lemaradt. De ígérem, hamarosan újra elkészítem és lefotózom.
De a recept adott, aki szeretné, készítse el a családnak.
A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és jól eldolgozzuk. Egy tepsit kenjük ki zsiradékkal és lisztezzük ki. Vagy használhatunk sütőpapírt is.
Öntsük bele a keveréket és 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet.
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral. A pudingport elkeverjük a tejjel és a 6 ek. cukorral és sűrűre főzzük. Még forró állapotában belekeverjük a felvert habot. Miután 20 percig sült a tészta, kivesszük a sütőből és rásimítjuk a krémet. Ezután visszarakjuk a sütőbe és tovább sütjük még 10-15 percig. Amikor kivettük végleg a sütőből, kihűtjük. A tetejére felverjük a tejszínt a habfixálóval és rásimítjuk a kihűlt sütire. A tejszínhab tetejére pedig csokoládét reszelünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!