MÉZES CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
1 db csirkemellfilé kevés zsiradék só bors ételízesítő 2 ek. méz, kevés víz
Elkészítés: Ez a csirkés étel egy nagyon gyors ebéd vagy vacsora, s mindazoknak ajánlom, akik nem idegenkednek attól, hogy a hús kicsit édeskés.
Első lépésként a csirkemellet mossuk meg és egy papírtörlővel itassuk fel róla a vizet.
A csirkemell husit vágjuk hosszában ketté és ezután hosszúkás csíkokra vagy kockákra, kinek melyik szimpatikusabb vágjuk fel.
A csirkemell husit vágjuk hosszában ketté és ezután hosszúkás csíkokra vagy kockákra, kinek melyik szimpatikusabb vágjuk fel.

Egy serpenyőben kevés zsiradékon - én 1 ek. zsírt használtam - fehéredésig süssük a húst, amit többször keverjünk meg.
Amikor már kifehéredett a csirkemell, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, s szórjuk meg kevés ételízesítővel.
Öntsünk alá kevés vizet, kb. 1,5 dl-t és pároljuk készre a húst.
Amikor már megpuhult a csirke, akkor adjuk hozzá a 2 ek. mézet és gyakori kevergetés mellett pirítsuk le.
Ez mindössze néhány percet jelent.
A mézes csirkemellet kínálhatjuk rizzsel is, de bármilyen burgonyás körettel is vagy éppen salátával.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!