MÉZES CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1 db csirkemellfilé
  • kevés zsiradék
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 ek. méz, kevés víz
  • Elkészítés: Ez a csirkés étel egy nagyon gyors ebéd vagy vacsora, s mindazoknak ajánlom, akik nem idegenkednek attól, hogy a hús kicsit édeskés.
    Első lépésként a csirkemellet mossuk meg és egy papírtörlővel itassuk fel róla a vizet.
    A csirkemell husit vágjuk hosszában ketté és ezután hosszúkás csíkokra vagy kockákra, kinek melyik szimpatikusabb vágjuk fel. 
    Egy serpenyőben kevés zsiradékon - én 1 ek. zsírt használtam - fehéredésig süssük a húst, amit többször keverjünk meg. 
    Amikor már kifehéredett a csirkemell, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, s szórjuk meg kevés ételízesítővel. 
    Öntsünk alá kevés vizet, kb. 1,5 dl-t és pároljuk készre a húst. 
    Amikor már megpuhult a csirke, akkor adjuk hozzá a 2 ek. mézet és gyakori kevergetés mellett pirítsuk le. 
    Ez mindössze néhány percet jelent.
    A mézes csirkemellet kínálhatjuk rizzsel is, de bármilyen burgonyás körettel is vagy éppen salátával.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!