KRUMPLIS-ZÖLDBORSÓS CSIRKEPÖRKÖLT
KIADÓS | EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 1 csirke feldarabolva
  • 1 ek. zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kk. piros őrölt paprika
  • víz
  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2-3 babszemnyi mennyiségű pirosarany
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • Elkészítés: Ez a csirkepörkölt nemcsak finom, hanem tartalmazza a köretet is.


    A csirkét daraboljuk fel és mossuk meg. Aki esetleg az aprólékából csirkeragu levest szeretne készíteni, akkor csak a combokat, a mellét használja fel a pörköltnek, a többit a levesbe tegye. Most én is így jártam el.


    A hagymát tisztítsuk meg a héjától és vágjuk kockákra. A zsírt olvasszuk fel a lábasban, adjuk hozzá a hagymát és fonnyasszuk üvegesre. Szórjuk meg piros paprikával és rögtön öntsük fel kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg. Ezt követően rakjuk bele a csirkehúst, sózzuk ízlés szerint, s öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Majd főzzük félpuhára. Ha félig megfőtt, adjuk hozzá a borsót és a burgonyát, amit előzőleg megpucoltunk és kockákra vágtunk. Tegyük hozzá a pirosaranyat, az őrölt borsot, ételízesítőt és ha kell még vizet. Majd főzzük addig, míg a hús is és a krumpli is puha nem lesz. A végén mindenképpen kóstoljuk meg, mert valószínűleg még kell utólag is sózni, mivel a krumpli is magába szívja a sót.


    Ehhez az ételhez már nem kell köret, hiszen már benne van. Savanyúsággal és finom, friss kenyérrel tálaljuk.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!