FOKHAGYMÁS SÜLT CSIRKECOMB
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 4 egész csirkecomb
  • só, grillcsirke fűszerkeverék
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: Ennek a csirkecombnak az elkészítése szintén egyszerű. Nem sok előkészületet igényel. Lehet hozzá egész csirkecombokat használni, de el lehet készíteni csak alsó vagy csak felső csirkecomb húsból is, de akár vegyesen is megsüthetjük. A csirkecombokat először nézzük át és tisztítsuk meg. Általában akad rajta tollpihe vagy a lábvégén toll és sárga külső bőr.
    Na azt mindenképpen el kell távolítani, hiszen nem szép látványt nyújt és az még az a bőrréteg rajta, amivel sétálgatott a többi csirke között.
    Nekem erre van egy nagyon jó módszerem, ugyanis ha egyszerűen egy késsel elkezdjük kaparászni, igen lassú folyamatnak nézünk elébe, mert nehezen lehet lekaparni.
    De ahogyan én szoktam, sok időt is megspórolunk és nem is marad rajta semennyi külső bőr a láb végeken.
    Egy kis lábaskában tegyünk fel egy kevés vizet a tűzhelyre, s forraljuk fel. 
    A lángot nem is kell elzárni ezután sem, s amikor fogunk egy csirkecombot, mártsuk meg a láb végét pár másodpercig a forró vízben és azt követően tegyük magunk elé egy vágódeszkára. Fogjunk egy kis kést és ahol ez a sárga bőr van, amit  megmártottunk a forró vízben, a késsel kezdjük el lehúzni. Azt fogjuk tapasztalni, hogy nagyon könnyen eltávolítható ez a bőrréteg, hiszen a forró víz azonnal megpuhította ezt a bőrt.
    Ha nem teljesen sárga ez a bőr, akkor is érdemes ezt megcsinálni, mert nem mindég lesz erős sárga színű ez a külső bőr.
    Minden csirkecombbal végezzük ezt el. Természetesen, ha felső combot használunk csak ehhez az ételhez, akkor ezt nem kell megcsinálni, mert nincs amiről el kellene távolítani a bőrt.
    Most itt egész combokat vásároltam, és ha más is, akkor az összes combnál így járjunk el és mindenhol vizsgáljuk meg a combokat. Majd tisztítsuk meg és azután vágjuk ketté.  Két-három váltó vízben mossuk meg, majd kicsit itassuk fel róluk a felesleges vizet egy papírtörlővel. 
    A csirkecombokat ezután sózzuk meg és hintsük meg a grill fűszerkeverékkel. A sóból ne sokat használjunk, mert a grill fűszerkeverék is tartalmaz sót. Egy kisebb tepsit kenjünk jól ki zsiradékkal és fektessük bele a combokat. De előtte késsel szurkáljuk még meg egy-két helyen a húst, így biztosan át fog sülni benne a csont mellett is a véres rész is. Öntsünk alá kevés vizet. 
    A fokhagymát pucoljuk le a héjától és vágjuk össze, s a csirkecombok tetejére rakjuk rá. 
    Alufóliával takarjuk le a tepsit és ( 200 fokra ) előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát. 
    Majd ennyi sütési idő után vegyük le az alufóliát és 25-30 percig süssük még tovább, amíg piros színt nem kap. Ez a sütési idő még kissé el is tolódhat, hisz majd látjuk a saját sütőnkön, hogy meddig kell sütni, hogy szép piros és ropogós legyen a külseje a comboknak.
    A fokhagymának és a fűszerkeveréknek köszönhetően nagyon kellemes ízű csirkés főételt fogunk kapni.
    Bármilyen körettel és savanyúsággal tálalva nagyon finom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!