PUDINGOS FORNETTI
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 80 dkg liszt
  • 1,5 dl étolaj
  • 0,5 dl tej
  • 1 csapott ek. só
  • 1 kk. cukor
  • 1 kocka élesztő ( 5 dkg )
  • Töltelék: 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 0,5 dl tej
  • Teteje: 1 ek. tejföl
  • 1 tojássárgája
  • Elkészítés: Először készítsük el a pudingot: a pudingport főzzük fel sűrűre a cukorral és a tejjel, majd hűtsük ki. Majd állítsuk össze a tésztát. A tejet langyosítsuk meg és a kávéskanál cukorral futtassuk fel benne a kocka élesztőt. Majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Osszuk el a kigyúrt tésztát 4 cipóra és nyújtsuk ki vékonyra. A kinyújtott lapokat kockázzuk fel és mindegyik kockának az egyik végébe tegyünk egy kis kanál pudingot. Hajtsuk rá a tészta másik felét és kissé nyomkodjuk körben le a tésztát. Zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük őket, de ne tegyük szorosan egymás mellé, mert még kelni fognak. Amikor mindet leraktuk, kb. 30 percig kelesszük. Ezt követően a tojássárgáját keverjük ki a tejföllel és ezzel a keverékkel kenjük le a tetejüket. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!