SAJTTAL TÖLTÖTT FORNETTI TÁSKA
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
80 dkg liszt 1,5 dl étolaj 0,5 dl tej 1 csapott ek. só 1 kk. cukor 1 kocka élesztő ( 5 dkg ) Töltelék: 5-10 dkg trapista sajt Teteje: 1 ek. tejföl 1 tojássárgája
Elkészítés: Ezeket a kis sajtos táskákat én "mini táskáknak" készítettem, de aki nagyobbnak szeretné készíteni, úgy is elkészíthető.
A tejet langyosítsuk meg és a kávéskanál cukorral futtassuk fel benne a kocka élesztőt. Majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Osszuk el a kigyúrt tésztát 4 cipóra és egyenként nyújtsuk ki. A kinyújtott tésztát vágjuk fel kockákra és mindegyik kocka közepére tegyünk egy kis darab sajtot. A 4 sarkát fogjuk össze, mint a túrós táskának és kicsit nyomjuk is össze egymáshoz a sarkokat . Zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük őket, de ne tegyük szorosan egymás mellé, mert még kelni fognak. Amikor mindet leraktuk, kb. 30 percig kelesszük. Ezt követően a tojássárgáját keverjük ki a tejföllel és ezzel a keverékkel kenjük le a tetejüket. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A tejet langyosítsuk meg és a kávéskanál cukorral futtassuk fel benne a kocka élesztőt. Majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Osszuk el a kigyúrt tésztát 4 cipóra és egyenként nyújtsuk ki. A kinyújtott tésztát vágjuk fel kockákra és mindegyik kocka közepére tegyünk egy kis darab sajtot. A 4 sarkát fogjuk össze, mint a túrós táskának és kicsit nyomjuk is össze egymáshoz a sarkokat . Zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük őket, de ne tegyük szorosan egymás mellé, mert még kelni fognak. Amikor mindet leraktuk, kb. 30 percig kelesszük. Ezt követően a tojássárgáját keverjük ki a tejföllel és ezzel a keverékkel kenjük le a tetejüket. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!