BROKKOLIS-CSÁSZÁRSZALONNÁS VIRSLI EGYTÁL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 közepes fej brokkoli
  • 8-10 db virsli
  • 10 dkg főtt császárszalonna
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 6 tojás
  • só, őrölt bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: Ez a brokkolis fogás ismét egy húsmentes étel, csupán virsli hozzáadásával készült. Akár hétvégére is elkészíthetjük, de ha késő délután, munkából haza térve csak egy gyors vacsorát szeretnénk összeállítani, akkor ez a brokkolis egytálétel tökéletes hozzá.
    A brokkolit szedjük rózsáira, s ha még így is nagyok a brokkoli rózsák, akkor vágjuk félbe. Mossuk meg 1-2 vízben és forrásban lévő, sós vízben főzzük elő. Nem kell teljesen puhára főzni, vagyis arra ügyeljünk, hogy ne főljön szét, mert még sülni is fog. 
    Eközben egy közepes méretű tepsit  vagy hőálló jénait, sütőtálat kivajazunk / vagy rámát is használhatunk hozzá / és a virsliket félbe vágva a tepsibe fektetjük, sorakoztatjuk.
    Természetesen, ha műbeles virslit vásároltunk, abban az esetben húzzuk le a bőrét.
    Annyi virslire van szükség, amennyi szép sorban lerakható, nekem 8-10 db- ra volt szükség a kisebb méretű virsliből. 
    Persze, ha hosszabb, frankfurti virslit használunk ehhez az egytálételhez, kevesebb is elegendő belőle..
    Az előfőzött és lecsepegtetett brokkolikat rakjuk rá a virslik tetejére. 
    A tojásokat üssük bele egy tálkába és villával kicsit verjük fel, habosítsuk vele össze és  keverjük simára a tejföllel. 
    Ezt a tojásos, tejfölös keveréket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg és öntsük rá a brokkolival kirakott virslikre. 
    A császárszalonnát kockázzuk fel és szórjuk meg vele a tejfölös massza tetejét.
    Aki szeretne, nyugodtan reszelt sajtot is tehet rá, én most ezt kihagytam, mivel a recept alapján az nincs az étel tetején, de legközelebb azzal is gazdagítani fogom.
    Helyezzük be a tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe és  kb. 30 perc alatt süssük készre. 
    Ezzel el is készült az ízletes egytálétel.
    Bármilyen burgonyás vagy rizses körettel nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora. 
    S bármilyen savanyúság vagy saláta is adható mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!