BROKKOLIS-CSÁSZÁRSZALONNÁS VIRSLI EGYTÁL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 közepes fej brokkoli 8-10 db virsli 10 dkg főtt császárszalonna 1 nagy doboz tejföl 6 tojás só, őrölt bors vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, s ha még így is nagyok a brokkoli rózsák, akkor félbe vágjuk. Forrásban lévő, sós vízben előfőzzük. Nem kell teljesen puhára főzni, mert még sülni is fog. Eközben egy közepes méretű tepsit kivajazunk / vagy rámát is használhatunk / és a virsliket félbe vágva a tepsibe fektetjük. Annyi virslire van szükség, amennyi szép sorban lerakható, nekem 8-10 db- ra volt szükség a kisebb méretűből.
Az előfőzött és lecsepegtetett brokkolikat rárakjuk a virslik tetejére. A tojásokat villával kicsit felverjük és simára keverjük a tejföllel. Ezt a tojásos, tejfölös keveréket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a brokkolival kirakott virslikre. A császárszalonnát felkockázzuk és megszórjuk vele a tejfölös massza tetejét.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Bármilyen burgonyás vagy rizses körettel nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora. S bármilyen savanyúság is adható mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az előfőzött és lecsepegtetett brokkolikat rárakjuk a virslik tetejére. A tojásokat villával kicsit felverjük és simára keverjük a tejföllel. Ezt a tojásos, tejfölös keveréket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a brokkolival kirakott virslikre. A császárszalonnát felkockázzuk és megszórjuk vele a tejfölös massza tetejét.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Bármilyen burgonyás vagy rizses körettel nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora. S bármilyen savanyúság is adható mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!