RÁCSOS LINZER
EGYSZERŰ | KIADÓS

HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 20 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tej
  • 1 ek. tejföl
  • Rá: 10 dkg darált dió
  • 15 dkg lekvár
  • Tetejére: 1 tojás
  • Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2/3-d részét kinyújtjuk. Zsírozott és lisztezett tepsibe fektetjük, megkenjük valamilyen ízű lekvárral- én leginkább szilva vagy barack lekvárt szoktam használni- és megszórjuk a darált dióval. A megmaradt tésztát kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle és berácsozzuk vele a tésztát. A tetejét megkenjük kissé felvert tojással és előmelegített sütőben megsütjük.
    Langyosra hűtve már szépen szeletelhető.
    Kockákra vágva szervírozzuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!