SERTÉS SASLIK
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 40-50 dkg sertéscomb vagy serés karaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. étolaj
  • oregánó fűszer
  • őrölt piros paprika
  • a tepsi kikenéséhez zsiradék és a tetejére alufólia
  • a hús feltűzéséhez saslik bambusz pálca vagy sima hurkapálca
  • Elkészítés: A húsos saslikot nemcsak sertés húsból készíthetjük el, hanem csirkemellből is. Én most sertéshúsból készítettem. Sertés combot használtam hozzá, de volt amikor karaj húst kockáztam fel, mert az volt itthon. Abból tökéletes a sertés húsos saslik. Az elkészítése nagyon egyszerű. Sütőben és nagy serpenyőben is megsüthetjük. Ez a saslik sütőben sült meg, így most annak a leírását mutatom be. 
    A sertéshúst mossuk meg és vágjuk kockákra. Egyenként húzzuk fel a saslik pálca vagy hurkapálca nyársra. Egy saslik pálcára 7-8 húskockát húzzunk, én legalábbis csak ennyit tettem rá.
    Majd körben sózzuk meg a húsokat. 
    A fokhagymát tisztítsuk meg és fokhagymanyomón nyomjuk át. Adjuk hozzá az olajat és keverjük alaposan át. 
    Ezzel a páccal, ecset segítségével kenjük le a husikat. 
    Ezután ebben a pácban 1 órát hagyjuk a hús nyársakat pácolódni a hűtőben. Ehhez természetesen fektessük bele valamilyen edénybe. S fedjük le. Legjobb hozzá egy fedeles jénai tál, de ha az nincs, bármilyen más edény is jó hozzá.
    Fedél hiánya nélkül viszont alufóliával takarjuk le a tetejét, hogy a fokhagyma illata ne járja át az egész hűtőt.
    Miután pácolódtak a kis husijaink, ezt követően szórjuk meg kevés oregánóval. 
    Majd egy tepsit kenjünk meg zsiradékkal, s 1/2 dl vizet öntsünk bele és fektessük bele a saslikokat. 
    Alufóliával fedjük le a tepsi tetejét és előmelegített sütőben süssük 30-35  percet. Ez alatt idő alatt jól átpárolódnak a hús kockák.
    30 perc után vegyük le az alufóliát, szórjuk meg pirospaprikával a húsokat és hagyjuk még annyi ideig a sütőben, amíg kissé meg nem pirul. 
    Közben egyszer fordítsuk is át a húsrudakat.
    Ezt a saslikot nem kell zöldségekkel is megtűzdelni, ez csak simán húsos saslik.
    De így önmagában, zöldségek nélkül is nagyon ízletes.
    Főtt burgonyával és tatziki öntettel kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!