KRUMPLIS-KOLBÁSZOS TOJÁSLEPÉNY
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
5-6 burgonya 10 dkg füstölt kolbász 1 fej vöröshagyma 8 tojás só őrölt fekete bors 1 dl olaj vagy ennek megfelelően zsír
Elkészítés: Ez a tojáslepény nem számít főfogásnak, de azért osztom meg ennek az ételnek a receptjét veletek, mert akár reggelire, akár egy sietős napon vacsorára is elkészíthető.
A burgonyát meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. Az olajat felhevítjük és a krumplit megsütjük benne. Szűrőkanállal kiszedjük. A hagymát felkockázzuk. Az olaj felesleges részét leöntjük és a hagymát a megmaradt olajon megpirítjuk. A tojásokat villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a krumplit és a karikákra vágott kolbászt. Ráöntjük a hagymára és amikor az alja megsült, egy lapos tányér segítségével megfordítjuk, majd visszahelyezzük a serpenyőbe és ezt az oldalát is megsütjük.
Szeletekre vágva / mint a tortát /, salátával vagy savanyúsággal, kenyérszelettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A burgonyát meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. Az olajat felhevítjük és a krumplit megsütjük benne. Szűrőkanállal kiszedjük. A hagymát felkockázzuk. Az olaj felesleges részét leöntjük és a hagymát a megmaradt olajon megpirítjuk. A tojásokat villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a krumplit és a karikákra vágott kolbászt. Ráöntjük a hagymára és amikor az alja megsült, egy lapos tányér segítségével megfordítjuk, majd visszahelyezzük a serpenyőbe és ezt az oldalát is megsütjük.
Szeletekre vágva / mint a tortát /, salátával vagy savanyúsággal, kenyérszelettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!