MEGGYES KRÉMES SZELET
KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 35 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
  • 25 dkg ráma
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojás
  • kevés tej
  • 50 dkg magozott meggy
  • Krém: 1 vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 4 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 1/2 cs. étkezési zselatin
  • Elkészítés:
    A rámát habosra keverjük a kétféle cukorral. Majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet, a sütőport és annyi tejet, hogy krémszerű masszát kapjunk. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá és belevegyítjük az előbbi alaphoz. Egy tepsit kizsírozunk és kilisztezünk, s beleöntjük a massza felét. A másik felébe belekeverjük a kakaóport és rásimítjuk a sárga tésztára. A tetejét kirakjuk a kimagozott meggyel és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.


    Közben elkészítjük a krémet: A pudingport felfőzzük a 4 ek. cukorral és a tejjel, s kihűtjük. A tejszínt a habfixálóval felverjük kemény habbá és hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz. 1/2 cs. étkezési zselatint az előírásnak megfelelően felfőzünk és a krémhez adjuk. A krémet rákenjük a kihűlt meggyes süti tetejére.


    Tetejére reszeljünk csokoládét, nemcsak mutatós lesz, hanem finom is.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!